Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:09 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase îl ţin departe pe Nicuşor Constantinescu de Consiliul Judeţean

ro

22 Dec, 2015 00:00 3208 Marime text

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, ieri, primul termen de judecată în dosarul Centrului Militar Zonal, unde Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost condamnat, la prima instanţă, la 3,6 ani cu executare.
 
Ieri, instanţa a analizat cererea şefului CJC de revocare a controlului judiciar. Astfel, magistraţii au dispus menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, judecătorii constănţeni au respins cererile lui Constantinescu de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, respectiv de modificare a controlului judiciar.
 
Dosarul a fost repartizat spre soluţionare judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, acesta fiind preşedintele Secţiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Constanţa.
 
Sentinţele celor doi magistraţi sunt definitive.
 
Procurorul Nadia Zlate din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa a cerut prelungirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Pe de altă parte, avocaţii lui Nicuşor Daniel Constantinescu au cerut modificarea controlului judiciar, în sensul revocării interdicţiei de a exercita funcţia de preşedinte a CJC.
 
În faţa instanţei, Nicuşor Daniel Constantinescu a susţinut faptul că le-ar fi îngrădit cetăţenilor dreptul de a fi reprezentaţi.
 
„Cetăţenii judeţului Constanţa m-au votat14 ani. Dreptul cetăţenilor de a fi reprezentaţi, de a atrage proiecte europene este îngrădit. Din cauza acestor dosare, cetăţenii din judeţul Constanţa nu beneficiază de reprezentare“, a spus şeful CJC.

Constantinescu a precizat că hotărârile ar fi fost supuse contenciosului administrativ.
„Am dus la îndeplinire peste 1.000 de hotărâri. Dacă nu le duceam la îndeplinire? Eram acuzat de neglijenţă în serviciu“, a precizat Constantinescu.
 
Şeful CJC a încheiat spunând: „Vă rog să daţi dreptul cetăţenilor judeţului Constanţa să fie reprezentaţi până în iunie 2016“.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu nu se află pentru prima dată în atenţia judecătorului Dan Iulian Năstase. În luna iulie, acesta a decis menţinerea preşedintelui CJC sub control judiciar.

Obligaţiile şefului CJC

Pe durata controlului judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu are următoarele obligaţii:
 
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
4. să nu depăşească limita teritorială a României;
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală;
6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Citeşte şi

Judecătorul Dan Iulian Năstase nu-i permite lui Nicuşor Constantinescu să se întoarcă la CJC (rechizitorii)
 
În luna septembrie 2014, judecătoarea Andreea Ianca s-a pronunţat asupra contestaţiei formulate de Nicuşor Constantinescu împotriva celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele său.

Citeşte şi

Mandatul de arestare, amânat pentru mâine
Nicuşor Constantinescu a trimis noi documente medicale (rechizitorii)

  
Ce i-a cerut, ieri, Mihai Claudiu Tusac judecătorului Dan Iulian Năstase (rechizitoriu) 
 
Băsescu şi Căpăţână, menţinuţi în arest de judecătorul Năstase (document)
  
Furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani
Interdicţiile unui fost deputat arestat de Tribunalul Constanţa 

 
Inculpaţii din dosarul Vectra au scăpat de arestare şi de interdicţie
  
„Nepotul“ unui judecător de la Tribunalul Constanţa, condamnat definitiv (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • comisariatul prntru societatea civila constanta 22 Dec, 2015 04:06 ................Şeful CJC a încheiat spunând: „Vă rog să daţi dreptul cetăţenilor judeţului Constanţa să fie reprezentaţi până în iunie 2016“............... o asemenea ,,REPREZENTARE” mai bine LIPSA definitiv si inrevocabil din nefericire NU vrea sa recunosac ca Nu a fost SINGUR in HOTARARILE ALE CONSILULUI JUDETEAN ci in complicitatea cu membri comisiilor de specialitate si uni factor de decizie di cel executiv si a luat DECIZI de unul SINGUR care au dus la DEZATRUL economiei judetului Constanta un simplu indicator aveau ,au si vor avea alesi ai judetului în frunte cu ,,presedintelui CJC”cat si cei locali de a avea grija sa nu diminueze locurile de munca astfel sa NU aprofundeze saracia si cresterea somajului astfel ajugand la mana lor ca masa de manevra iar agenti economici complici înraiti ai presedintelui CJC.............LUPTA CONTINUA