Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu ar putea anula, azi, primul mandat de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+documente)

ro

21 Nov, 2014 00:00 3855 Marime text
Zi plină pentru Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa! El se va afla, în această dimineaţă, în atenţia judecătoarei Luminiţa Cristiu Ninu, şefa Secţiei a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Magistratul ar putea anula primul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, prin încheierea din data de 23 iulie a Tribunalului Bucureşti. Chiar dacă judecătoarea Cristiu Ninu va admite printr-o decizie definitivă cererile lui Nicuşor Daniel Constantinescu de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a acesteia cu cea a controlului judiciar, şeful suspendat al CJC nu va fi pus în libertate. Spre prânz, Nicuşor Constantinescu va fi adus în faţa judecătoarei Luisa Emanuela Dragomir, preşedintele completului C18F din Tribunalul Bucureşti, învestit cu soluţionarea dosarului în care a fost deferit justiţiei pentru 24 de infracţiuni.
 
Concret, Nicuşor Constantinescu a formulat contestaţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 6 noiembrie, când judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir a confirmat măsura arestării preventive dispusă faţă de el. Tot atunci, Luisa Emanuela Dragomir a dispus punerea în executare a mandatului de arestare preventivă nr. 3/CP/23.07.2014, cu valabilitate pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data încarcerării, respectiv 6 noiembrie până la data de 5 decembrie, inclusiv. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că tot judecătoarea Dragomir a respins, ca nefondată, cererile formulate de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa de revocare / înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. După cum arătam şi mai sus, chiar dacă judecătoarea Cristiu Ninu va admite, printr-o decizie definitivă, cererile lui Nicuşor Constantinescu, acesta nu va fi pus în libertate deoarece mai are un mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa, într-un alt dosar penal.

Citeşte rechizitoriul AICI

Tot azi, la ora 12.30, şeful suspendat al CJC va fi adus în faţa judecătoarei Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, învestită cu soluţionarea dosarului în care Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru 24 de infracţiuni.

Citeşte rechizitoriul AICI

În această cauză, Constantinescu este acuzat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, precum şi de alte 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite. De asemenea, alături de Nicuşor Constantinescu, în cauză s-a mai dispus trimiterea în judecată a lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean este judecat, din 2008, şi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de mai multe persoane, printre care se numără Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa. Mai mult decât atât, zilele trecute, Nicuşor Constantinescu, Adrian George Gâmbuţeanu, dar şi alte persoane, au fost trimise în judecată, într-un alt dosar, cauza fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.
 
Conform informatiateleormanului.net, Luminiţa Cristiu Ninu, fostul preşedinte al Tribunalului Teleorman, a fost desemnată să intre în completul care judecă apelul în dosarul „Telepatia-Voiculescu“, în locul magistratului Stan Mustaţă. Acesta este unul dintre cei cinci foşti judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii