Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti „Geoana, cu doctrina lui, e de preferat lui Basescu"

ro

28 Nov, 2009 00:36 2454 Marime text
deschidere.jpg Puiu Haşotti şi Gheorghe Dragomir susţin că alianţa cu PSD este doar pentru continuarea revoluţiei bunului simţ

Nereuşita lui Crin Antonescu privind calificarea în turul al doilea al prezidenţialelor i-a determinat pe liberali să se alieze cu PSD pentru a-l susţine pe Mircea Geoană să ajungă la Cotroceni.

Motivaţia oficială, dată ieri de preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, şi liderul grupului liberal din Senat, Puiu Haşotti, a fost: „Pentru ca România să aibă un guvern condus de un premier independent, în persoana lui Klaus Johannis". Dragomir a recunoscut că, din păcate, „suntem prea puţini pentru acea revoluţie a bunului simţ, propusă de Crin Antonescu". El este convins că această revoluţie va continua şi i-a asigurat că Antonescu „nu abandonează lupta politică şi va face tot posibilul ca PNL să rămână pe eşichierul politic autohton un partid important". În viziunea lui Dragomir, „acest compromis pe care trebuie să-l facem din nou", materializat prin semnarea actului de colaborare cu PSD, era necesar şi va permite PNL-ului „să se consolideze şi să devină cel mai important partid de dreapta". Potrivit declaraţiilor acestuia, liderii PNL participanţi la Delegaţia Permanentă, care au votat în unanimitate asocierea cu PSD, cred că doar aşa îşi pot urma „principiile liberale" şi „să-şi promoveze proiectele pe care le au".

Liberalii tânjeau după PSD!?

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, nu a făcut propagandă electorală lui Mircea Geoană şi nici n-a evidenţiat atuurile acestuia ce l-ar recomanda pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Conştient, probabil, că simplii liberali nu sunt dispuşi să acorde votul lor succesorului lui Ion Iliescu, Haşotti a ţinut să facă un apel către electoratul PNL în speranţa că-l va convinge. „Cu Mircea Geoană am fost adversari politici şi atât. Mircea Geoană, aşa cum este el, cu doctrina pe care a îmbrăţişat-o, cu comportamentul pe care l-a avut, e de preferat lui Traian Băsescu", susţinea Haşotti, asigurând că implicarea PNL în campania acestuia va fi totală. „În fond, şi-n 2000, imensa majoritate a liberalilor l-au votat pe Ion Iliescu. Foarte mulţi liberali, acum aproape un an, luau în calcul posibilitatea unui guvern cu PSD", a adăugat acesta.

conferinta.jpgAlianţă, drept notă de plată

La scurt timp, Haşotti a recunoscut că această alianţă a fost de nevoie realizată. „Nu spun că am dorit această alianţă, dar decât cu un Guvern Boc III şi cu Traian Băsescu (...) mai bine un guvern jumătate PSD şi jumătate PNL+UDMR, în care PNL va avea un cuvânt greu de spus în politica economică a României", a afirmat liderul din Senat. Şi totuşi au parafat alianţa cu PSD pentru că, după cum a confirmat, „acum primeşte nota de plată pentru ce a făcut (n.r. referire la Traian Băsescu, care, în opinia sa, de-a lungul timpului, nu s-a purtat corect faţă de PNL)". Au parafat alianţa cu PSD pentru că nu puteau colabora cu cei care „au aruncat invective şi acuze nejustificate la adresa PNL (n.r. referire la foşti membri PNL care au format PLD şi acum sunt membri PD-L)". Astfel, deşi „alianţele nu funcţionează în România", iar „Mircea Geoană nu-mi răspunde nici mie la telefon şi sunt liderul grupului PNL din Senat", Puiu Haşotti este printre cei care au acceptat asocierea cu PSD pentru că „suntem condamnaţi la o alianţă ca să nu fie Traian Băsescu preşedinte".

La Centru - colaborare, în teritoriu - fără simpatii

Referitor la campania comună pe care liberalii şi social-democraţii ar trebui să o facă în comun, în teritoriu, cei doi lideri ai PNL Constanţa s-au limitat la a spune doar că vor participa la miting, dacă se va organiza la Adamclisi, şi-l vor susţine pe Mircea Geoană. Cât priveşte ce vor scanda liberalii la astfel de manifestări - „Mircea Geoană preşedinte" sau „Johannis premier", Dragomir şi Haşotti au replicat: „la noi nu se scandează".

Trecând la colaborarea cu PSD Constanţa, preşedintele PNL Constanţa a susţinut că „dacă e ceva de obiectat, de criticat, vom critica". „... Nu e un pact făcut cu echipa PSD Constanţa. Dacă va fi ceva în neregulă, ne vom opune, deschis. Nu vă gândiţi că vom face vreo alianţă să susţinem un candidat comun în 2012 la alegerile locale", a adăugat Gheorghe Dragomir. În completare, senatorul Puiu Haşotti a precizat: „Nu are nicio legătură susţinerea lui Mircea Geoană - preşedinte şi Johannis - premier, cu realităţile politice din oraşul şi judeţul Constanţa. Acesta e un proiect naţional, iar pe plan local e cu totul altceva. Nu înseamnă că eu voi avea o simpatie faţă de Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu. Nu e nicio legătură între Geoană - preşedinte, Johannis - premier şi Mazăre - primar, Constantinescu - preşedinte de consiliu judeţean", a concluzionat Haşotti.

 {mos_ri:Hasotti,Crin Antonescu }

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sica a lu" Orban 29 Nov, 2009 21:06 Ati scos doctrina liberala la mezat.Dupa alegerile locale organizatiei PNL Constanta i s-a "intimplat" ceva,a "defectat",disparind de pe scena politica a Constantei.A "defectat" tot de atunci si postul liberal CTV in care ne puneam sperante de corecta informare.Principiile liberale le aplicati numai in avantajul vostru.Pe plan local sinteti ZERO. La finele primului tur al prezidentialelor,Crin Antonescu a lasat impresia ca va avea un viitor politic stralucitor.Piruetele si arabescurile politice pe care le-a executat (sau a fost impins sa le faca)dupa 22.11.2009 il pun in umbra.Revolutia bunului simt ma dezamageste.Veti da vina pe Basescu pt esecurile viitoare,dar ce ati facut acum nu are de a fece cu politica liberala.Ura si dorinta de inavutire va orbeste.Restul nu conteaza.
  • Dispari ma Hasoti cu tot cu PNL 29 Nov, 2009 18:07 Animalelor ce sunteti dati mana cu comunistii. Vom vota cu BASESCU sa scapam naibii de voi odata. Sa fie alegeri in PNL sa dispara comunistii odata pentru totdeauna.
  • surmelis argentina pusa 29 Nov, 2009 15:29 PNL-ul, a devanit un partid de dreapta excesiv de liberal datorita dorintei masive de INAVUTIRE a unor infractori in libertate.
  • daniel (preanefericitul) 29 Nov, 2009 14:21 Pacat de Dragomir, e marioneta jegisului de Hasotti cum prostanacul e marioneta celor de la PSD.Vai de capul lor cu doctrina lor de cacat, nu mai sunt liberali, sunt prostituatele pesedeilor, rusine!
  • turnatorii la securitatae 29 Nov, 2009 13:04 Astia doi ar trebui sa fie in puscarie ca turnatori. Moscova le va multumi ca au distrus si pnl-ul
  • vvv 29 Nov, 2009 12:22 pina si copii liderilor liberali din c-ta faceau politica antimazare in scola pina mai ieri si erau foarte convinsi ,acum sint debusolati si nu-si mai inteleg parintii...sa poti mintii cu atita farmec de la o zi la alta asta e meseria ta tata
  • surmelis argentina pusa 29 Nov, 2009 10:33 ATENTIE !!! COMUNISTII de acum 20 de ani sunt unii, iar cei din zilele astea sunt altii.
  • pentru Dragomir 28 Nov, 2009 22:20 RUSINE, RUSINE, RUSINE, esti un om fara caracter, calci pe cadavre numai sa-ti fie tie bine. RUSINE, RUSINE RUSINE
  • PATRIOTUL 28 Nov, 2009 17:55 ROMANI,VRETI SA SCAPATI DE MAZARE,VOTATI-L PE DOMNUL BASESCU. MAZARE SA PLECE IMPOREUNA CU PUIU HASOTTI(OPORTUNISTUL) IN PUSTIE,N-AU CE CAUTA IN VIATA NOASTA A CONSTANTENILOR.
  • Daniela 28 Nov, 2009 17:47 Domnilor liberali sa va fie rusine ca mergeti pe mina lui Geoana.Ne-ati dezamagit in frunte cu Crin Antonescu.Sunteti oameni fara scrupule,ce a facut Patriciu cu porcaria aceea de caseta ,un trucaj fara margini.Care este miza sa-l dati jos pe BASESCU,nu va merge.Mai abitir vom fraterniza cu el. Suntem solidari cu presedintele actual ,deoarece este incoltit de voi pentru ca va deranjeaza afacerile. Il vreti pe geoana pentru ca este o papusa pe care vreti sa o manevrati. Sa va fie RUSINE LIBERALILOR. VOTAM CU BASESCU
  • Ion 28 Nov, 2009 17:37 Domnule Hasotti ma ingroziti.faceti gresaeala vietii (tovarasi slugoi).Ma asteptam sa mor,desi sunt tanar,dar sa faca alianta liberalii cu comu nistii nu ma asdteptam. va mai aduceti aminte domnule HASOTTI de campania de la locale,cand Mazare,candidatul la Primarie de atunci va facea in tot felul,cum astazi veti urca impreuna cu el pe scena si sa-l sustineti pe Geoana. Nu va este frica de Dumnezeu,nu aveti jena fata de bunicii dumneavoastra care au urat cu inversunare comunistii. Va vindeti pentru putere. Ne ameninta Mazare ca daca iese BASESCU din nou Presedinte ,pleaca din tara.Probabil ca din pricina aceasta il sustineti pe Geoana.Ne-ati dezamagit,cred ca e mai bine sa plecati si dumneaqvoastra din tara impreuna cu el caci sunteti la fel de oportunist ca ca si el.
  • Stefan 28 Nov, 2009 17:08 D-le Hasotti nu vrei sa ne spui ca doriti sa creati un guvern de MARIONETE cu SFORARI sefi : Iliescu, Patriciu, Vintu si Voiculescu sau nu e asa ?? Ar trebui sa va fie rusine !! Amintiti-va perioada 1992 cind ati fost slugile lui Iliescu si ati ajuns sa nu mai aveti sustinere pentru intrare in parlament ! Va doresc sa ajungeti la fel si sa fiti pedepsiti de electorat pentru mintea voastra scurta !
  • ucseer 28 Nov, 2009 15:12 Adica doctrina lui Iliescu, cu care nu ai avut niciodata nimic impotriva, de cat declarativ, sa creada alegatoru ca te deosebesti de el.
  • surmelis argentina pusa 28 Nov, 2009 14:39 LUPUL si-a schimbat parul (CRIN ANTONESCU),dar naravul ba (santajul cu o "piesa de teatru" regizata de DINU PATRICIU).
  • satul 28 Nov, 2009 13:40 v-ati decredibilizat....pentru mult timp
  • un alegator 28 Nov, 2009 12:54 Hasotti nu a facut nimic pt. Constanta niciodata.Aici se potriveste cu Mazare.Ce combinatie ciudata:gasca lui Mazare care nu are treaba cu psd si gasca lui Hasotti care nu are treaba cu anticomunistii.Saracii liberali in ce situatie ii pune Hasotti ca la Mazare te astepti la orice ca sa scape de puscarie
  • surmelis argentina pusa 28 Nov, 2009 12:34 LIBERALII NEO-LEGIONARI si-au dat arama pe fata in privinta ALIANTEI SECRETE,SUBTERANE ce tinea de 2-3 ani si in ceea ce priveste MORALITATEA acestui partid PERFID ,HOT,ESCROC,MINCINOS ,CERTAT CU LEGEA.
  • Membru 28 Nov, 2009 12:06 DOCTRINA?????????? stiti dvs. dle HASOTI ce este aceea o DOCTRINA????????? doar nu o sa ne spuneti acum ca il preferati pe Geoana pentru DOCTRINA>>>>>
  • Hasotiii lasa-ne 28 Nov, 2009 00:53 Impreuna cu Crin sa dispareti din peisaj, plecati cu Mazare la Rio nu va regreta nimeni