Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghita, la judecata cu CJC pentru Valu lui Traian

ro

22 Jun, 2010 02:07 2779 Marime text
deschidere.jpgRefuzul conducerii Consiliului Judeţean Constanţa de a reintroduce pe ordinea de zi a şedinţelor proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unui serviciu public de evidenţă a persoanei în comuna Valu lui Traian este contestat în instanţă.

adrian_gheorghita_01.jpgConsilierul judeţean PDL Adrian Gheorghiţă ne-a declarat că a depus săptămâna trecută o acţiune prin care solicită instanţei să oblige instituţia judeţeană să reintroducă pe ordinea de zi a şedinţei CJC acest proiect. Dosarul a fost înregistrat, potrivit consilierului democrat-liberal, la Secţia de contencios-administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa. Alesul judeţean PDL a iniţiat un proiect de hotărâre în sensul înfiinţării unui serviciu de evidenţă a persoanei la Valu lui Traian încă din luna martie 2009. Iniţiativa a ajuns pe ordinea de zi, însă a fost respinsă cu o majoritate covârşitoare de voturi. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, l-a ironizat la momentul respectiv pe Gheorghiţă spunându-i că, dacă ţine neapărat, proiectul va fi spus la vot, dar votul pesediştilor va fi împotrivă. Aşa s-a şi întâmplat. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, însă a fost respins, având doar şapte voturi „pentru", acordate de PDL. Toţi consilierii PSD au votat „împotrivă", cum le-a dictat şeful Constantinescu, iar liberalii s-au abţinut.

Deşi alesul judeţean a încercat să mai introducă proiectul pe ordinea de zi a şedinţelor CJC care au avut loc între timp, nu a avut sorţi de izbândă. Adrian Gheorghiţă îşi justifică demersul înaintat în instanţă şi prin faptul că instituţia judeţeană a aprobat în luna februarie, anul acesta, înfiinţarea unui astfel de serviciu la Agigea. Chiar la momentul aprobării înfiinţării serviciului de evidenţă a persoanei în comuna Agigea, consilierul PDL i-a spus şefului CJC: „La momentul acela aţi spus că nu este oportună înfiinţarea unui serviciu de evidenţă a persoanelor în comuna Valu lui Traian". „Aşa am considerat atunci, că nu este oportun", a fost răspunsul şefului CJC.

Consilierul judeţean PDL, de profesie avocat, argumentează că potrivit Ordonanţei de Urgenţă 84/2001, toate comunele au obligaţia să-şi înfiinţeze aceste servicii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • g-unit 22 Jun, 2010 00:44 BRAVO ADRIANE... FII CALARE PE PESEDEI