Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar din Năvodari, prins la volan deși nu are permis de conducere. A fost trimis în judecată

ro

20 Jul, 2020 14:07 2133 Marime text


Tânărul din Năvodari nu este primul militar constănțean care a ajuns în atenția judecătorilor bucureșteni. 


Procurorii militari au decis trimiterea în judecată a unui militar din Năvodari, acesta fiind acuzat de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art.335 NCP)“. 

Dosarul (158/753/2020) se află pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată. 

Tânărul din Năvodari nu este, din păcate, primul militar constănțean care a ajuns în atenția judecătorilor bucureșteni. 

La jumătatea lunii iulie 2018, pe raza localității Eforie Nord un militar a fost depistat, în localitatea Eforie Nord, în timp ce conducea din direcția orașului Techirghiol, spre DN 39, un autoturismul marca Opel. Militarul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, valoare indicată a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Militarul s-a ales cu un an închisoare cu amânare, pe un termen de supraveghere de doi ani.

Într-un alt caz, un militar din Ovidiu a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, rănirea sau schingiuirea animalelor și de uz de armă fără drept. 

Bărbatul a luat în primă instanță, la Tribunalul Militar București, la un an și trei luni de închisoare. Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, într-o zi din luna martie 2016, aproape de ora 14.00, militarul a tras un foc de armă către un câine (rasa Bichon Frise), în timp ce se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Cu ocazia audierii sale în calitate de inculpat, militarul a recunoscut tot și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. În această situație, inculpatul a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii