Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:02 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință secretă la Tribunalul Constanța în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

ro

25 Mar, 2020 00:00 6149 Marime text

Ieri, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, să rămână în stare de arest la domiciliu. „Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 22 aprilie 2020“, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată în Cameră de Consiliu, procedură secretă (nepublică) conform legislației în vigoare.  
 
Așa cum deja se cunoaște, victima lui Daniel a fost Andrei I., un tânăr de 13 ani, tot din Mangalia, care a fost declarat decedat pe data de 12 martie. 
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au reţinut în sarcina inculpatului că, la data de 01 februarie, orele 13.30, în timp ce se afla pe bulevardul1 Decembrie din municipiul Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii şi picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor şi sesizarea organelor de poliţie.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța și a primit numărul unic 1708/118/2020.
 
Ieri, judecătorii de la tribunal au stabilit primul termen în faza camerei preliminare, procedură nepublică, respectiv 19 mai, în cadrul căreia se va analiza competența și legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
 
Reamintim că Judecătoria Mangalia a admis, pe data de 2 februarie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de băiatul de 15 ani, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2020 până la data de 02.03.2020 inclusiv.
 
„Impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Impune inculpatului să respecte următoarele obligații pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii. Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. La data de 13 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii și liniștii publice, în infracțiunile de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice și au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, față de inculpat.

 
La data de 17 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea procurorului și a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv față de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de inculpatul minor la Curtea de Apel Cnstanța, instanță care a respins cererea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă. 
 
Citește și
 
Surse. Procurorii au finalizat ancheta în cazul morții lui Andrei, de 14 ani, din Mangalia. Urmează trimiterea în judecată
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii