Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea unui teren ținută la „secret” Un om de afaceri a dat în judecată CL Constanța. Vrea să vadă cum a fost stabilit prețul unui teren de care municipalitatea vrea să se descotorosească!

ro

13 Mar, 2024 17:00 1136 Marime text
  • Terenul în suprafață de 578 mp, situat în municipiul Constanța, pe strada Avram Iancu nr.3, este identificat cu număr cadastral 211948, și este proprietate privată a municipiului Constanța, aferent contrucției C1- depozit – parter
  • Municipalitatea vrea să vândă acest teren iar Doris Trading SRL are drept de preempțiune
  • Doris Trading SRL a chemat în judecată Consiliul Local al Municipiului Constanța care a aprobat anul trecut raportul de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 578 mp
  • Administratorul societății a precizat pentru ZIUA de Constanța că a solicitat în instanță să îi fie pusă la dispoziție evaluarea, pe care a plătit-o și care stabilește prețul de 500 de euro/mp pentru acest teren pe care nu se poate edifica nicio construcție
 
 


Magistrații de la Tribunalul Constanța au amânat cauza în dosaurl cu nr. unic (nr. format vechi) 7724/118/2023, aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal și care are ca obiect anulare act administrativ HCL nr.128/03.03.2023.

Reclamant în dosar este Doris Trading SRL iar pârât este Consiliul Local al Municipiului Constanța.

HCLM nr.128/2023 viza aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilea prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 578 mp situat în municipiul Constanța, pe strada Avram Iancu nr.3, identificat cu număr cadastral 211948, proprietate privată a municipiului Constanța, aferent contrucției C1- depozit - parter, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Doris Trading SRL.

Administratorul societății a precizat pentru ZIUA de Constanța că a solicitat în instanță să îi fie pusă la dispoziție evaluarea care stabilește prețul de 500 de euro/mp pentru acest teren pe care nu se poate edifica nicio construcție. Sorin Ștefănescu spune că este inacceptabil ca o expertiza plătită de deținătorul de dreptului de preempțiune, respectiv de firma Doris Trading să fie ținută la secret. „Vrem să vedem cum a ajuns evaluatorul la prețul respectiv”, a spus administratorul societății.

La termenul din 12 martie a.c., magistrații au decis amânarea cauzei pentru îndeplinirea unor obligații.

Noul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 17 mai 2024.
 
Despre Doris Trading SRL

Înatriculată în anul în 1992, firma are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu.

Asociaţi persoane fizice sunt: Ştefănescu Emilia-Mirela, Florea Iulia Oana, Ştefănescu Sorin, și Ştefănescu Dragoş Florin.

Administratorul societăţii care se ocupă de comerţul cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi televizoarelor este Ştefănescu Sorin care mai figurează și în Tonis Trade SRL.

În 2022, Doris Trading SRL a raportat o cifră de afaceri de 3,946,790 lei, pierderi de -357,038 lei și 6 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 1.76%.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Omul de afaceri Sorin Ștefănescu supraetajează o clădire din centrul Constanței!

Un spaţiu comercial de pe strada Negru Vodă din Constanţa, transformat în boutique hotel. Detalii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii