Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Mazăre - Constantinescu se destramă De ce şi-a dat demisia din CJC Nicolae Dospinescu?!

ro

24 Aug, 2010 00:00 4770 Marime text
deschidere.jpgChiar dacă şefii autorităţilor locale şi judeţene, Radu Mazăre, respectiv Nicuşor Constantinescu, nu ar recunoaşte nici în ruptul capului faptul că oamenii care le-au fost alături în ultimul deceniu încep să se depărteze încet de mediul în care au s-au făcut remarcaţi, acest lucru pare să fie tot mai evident pe zi ce trece.

Un exemplu cât se poate de elocvent care poate întări faptul că echipa se destramă a fost surpriza de ieri din cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, când, pe ordinea de zi suplimentară a apărut un proiect de hotărâre care viza vacantarea unui post de consilier, după ce social-democratul Nicolae Dospinescu şi-a dat demisia. Acesta se afla la cel de-al doilea mandat consecutiv în CJC.

Locul acestuia a fost ocupat, surprinzător sau nu, de directorul RATC, Dumitru Coiciu, aflat pentru prima dată în postura de a avea o funcţie publică. Cel care şi-a înaintat demisia din structura judeţeană nu a fost însă prezent la şedinţă şi nimeni nu a fost în măsură să-i motiveze decizia. A fost prezent însă cel care i-a luat locul, şeful RATC, care a declarat mai apoi că vestea referitoare la faptul că va ocupa un astfel de post a fost o adevărată surpriză. Mai mult, acesta se afla în concediu la momentul în care a fost sunat de secretara CJC pentru a i se aduce la cunoştinţă acest aspect. „Sunt foarte bucuros, a fost o adevărată surpriză, nu am ştiut nimic despre acest lucru. Am fost desemnat eu, pentru că eram următorul pe lista consilierilor la poziţia 31, aşa cum arăta lista de la alegerile din 2008“, a menţionat Coiciu, membru în PSD din 1996. 

În afară de faptul că este directorul RATC de ani buni, Coiciu a fost un fidel susţinător al social-democraţilor constănţeni. Este absolvent al Facultăţii de Transporturi, promoţia 1984, şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul transporturilor de 26 de ani. 

Cât despre motivele care ar fi stat la baza deciziei colegului său de partid de a renunţa la fotoliul de consilier, proaspătul ales judeţean a declarat că nu ştie nimic şi nici nu a luat legătura cu el pentru a afla motivele. De altfel, odată cu demisia din CJC, Dospinescu şi-a pierdut şi calitatea de membru pe care o avea în ATOP. 

echipa_mazare_-_nicolae_dospinescu_02.jpg

Demisia din CJC, în legătură cu presupusa plecare a soţiei din Primărie?!

Vestea demisiei sale a fost o adevărată surpriză, cu atât mai mult cu cât se ştie că atât social-democratul demisionar, cât şi soţia sa, Ramona, şefa Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, sunt apropiaţi ai echipei de la judeţ, respectiv municipiu. 

Nicolae Dospinescu făcea parte din structura teritorială încă din 2005, fiind reales în componenţă în februarie anul trecut. La un an şi două luni distanţă, în iulie a.c., şi Nicolae Dospinescu, dar şi comisarul-şef Aurelian Zaheu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, au ieşit din această structură, cel de-al doilea având ca motiv pentru pierderea calităţii de membru, trecerea sa în rezervă. Dospinescu a fost înlocuit, în aceeaşi şedinţă de CJC când a fost aprobată retragerea din ATOP, de colegul său pesedist, Laurenţiu Marin.     

În plus, s-ar părea că retragerea lui Dospinescu din CJC nu ar fi întâmplătoare. În urmă cu puţin timp, la momentul în care se întocmea organigrama restrânsă a Primăriei, după aplicarea prevederilor OUG 63/2010, chiar şefa de la Patrimoniu, soţia lui Dospinescu, ne declara că se află pe lista disponibilizaţilor. Ulterior s-a dovedit că a fost doar un foc de paie ceea ce a susţinut, pentru că încă se află în poziţia de şefă a Patrimoniului constănţean. Cu alte cuvinte, nici doamna consilierului judeţean nu era departe de a părăsi barca edilului constănţean, aşa cum a făcut soţul său acum în ceea ce o priveşte pe cea a preşedintelui CJC. Chiar dacă fostul ales judeţean a fost implicat în mai multe afaceri, în ultima vreme a decis să se retragă, rămânând doar administrator la două firme, Safety SRL şi M & D Sea Farers SRL - în calitate de administrator special. 

Menţionăm că am încercat să luăm legătura şi cu social-democratul demisionar, dar acesta nu a răspuns la telefon. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • olga 24 Aug, 2010 10:22 coboara din barca ??? sau s-a facut plinul?? , la toti ar trebui niste bratari pt maini si sa stea 15-20 ani la Poarta Alba ,succes DNA poate ,poate .