Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drum lin printre îngeri, Nea Andrei! Nu vă vom uita niciodată!

ro

23 Aug, 2021 00:00 3465 Marime text
  • Emilian Andrei a trecut la cele veșnice vineri, 20 august 2021
  • Pe 22 august, a fost condus pe ultimul drum, fiind îngropat la Cimitirul Municipal Constanța
  • Familia, prietenii și colegii au fost alături de el în ultima călătorie pământească 
Ieri, 22 august 2021, familia ZIUA de Constanța a fost alături de familia redactorului-șef Emilian Andrei, când a fost condus pe ultimul drum. O ceremonie restrânsă, cu oameni dragi cu care s-a legat de-a lungul vieții nea Emil, Nea Andrei, Milică.
 
Nea Andrei a fost un profesionist, care ne-a învătat să fim duri, să fim imparțiali, să fim buni jurnaliști. Dar cea mai bună lecție de viață pe care am învățat-o de la Nea Andrei a fost omenia. Pot spune că pe mine m-a învățat să fiu om, din foarte multe puncte de vedere. Totodată, Nea Andrei a fost alături de fiecare redactor când venea vorba de pregătirea unui subiect. Îi spuneam că este o enciclopedie vie, că este un tezaur de informații, cât și un bun familist.
 
Pe 22 august, Nea Andrei a fost îngropat. Avea 69 de ani și a lăsat în urmă o soție îndurerată, copii și nepoți iubitori, prieteni dragi cu o gaură în suflet, iar pe noi, copiii lui de la ZIUA de Constanța, cu un gol în inimă. Cum putem noi să îl onorăm mai bine decât prin materialele noastre obiective și încărcate de adevăr și obiectivitate? Cum putem noi să îi onorăm existența dacă nu prin profesionalism și demnitate?
 
Este un legământ pe care îl facem cu toții în sinea noastră: să cinstim un om care ne-a pavat drumul jurnalistic cu încredere și pasiune. Nea Andrei va trăi prin scrierile noastre și prin ce îi vom învăța și noi la rândul nostru pe cei care vor urma.
 
Mulțumim, Nea Andrei pentru tot și o să vă păstrăm amintirea vie în tot ceea ce vom face!
 
Redăm mai jos mai multe materiale scrise de foști redactori ZIUA de Constanța care au lucrat de-a lungul unei frumoase cariere alături de Emilian Andrei:
 
In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța
„Ascundea un suflet bun și o dorință permanentă de a te ajuta să evoluezi“


In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța; „La cum vă știu, puteți să țineți o redacție și printre stele“

In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța
„Rămân în memorie reportagiile şi anchetele pe care le-a semnat de-a lungul anilor, cu onestitate“



In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța
„În mintea mea, nea Andrei este și va fi nemuritor. Mulțumesc pentru toate cele trăite și învățate!“



In memoriam Emilian Andrei, redactor-șef ZIUA de Constanța. „El este în fiecare rând, în fiecare pagină, în fiecare semn, în fiecare virgulă și în fiecare punct”

In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța „Am plâns și râs împreună, dar a fost întotdeauna vertical! Rămas bun, domnule Andrei!“

In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanț a„Nu fiți triști, Nea Andrei n-a murit! El va trăi veșnic în inimile noastre, atât timp cât vor bate!“

 
In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța „Era un ziarist cu o cultură solidă, iubea și respecta limba română, iubea oamenii!“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Orac Neculai 23 Aug, 2021 08:05 Dumnezeu sa-l odihneasca !