Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța „Era un ziarist cu o cultură solidă, iubea și respecta limba română, iubea oamenii!“

ro

21 Aug, 2021 15:09 2814 Marime text
Am aflat cu tristețe vestea trecerii în veșnicie a ziaristului Emilian Andrei. Emilian Andrei, vreme de 20 de ani redactor șef al cotidianului Ziua de Constanta. Emilian Andrei a făcut parte din nobila familie a ziariștilor de vocație, prob, responsabil, care scria cu dreapta cumpănire.

A fost un ziarist cu darul, capacitatea de a scrie, a prezenta informațiile într-o maniera precisa dar atrăgătoare. Îi așteptam și citeam cu interes articolele în care îi simțeam, îi descopeream dornta de a fi de folos prin informațiile pe care le oferă.

Era un ziarist cu o cultura solida, iubea și respecta limba romana, iubea oamenii.Se spune că un om trăiește veșnic atunci când îi este păstrată amintirea.

Îi voi pastra mereu în suflet amintirea.

Dumnezeu să îl odihnească.Condoleanțe famiiei și colegilor.Să-ți fie somnul lin, nea Andrei.

Anaid TAVITIAN 

Fiică a cunoscutului jurnalist Simion Tavitian, Anaid Tavitian este absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, specializarea arta și metodologia spectacolului. A fost secretar literar al Teatrului Dramatic și al Teatrului de Păpuși din Constanța, a organizat și a fost sufletul neobosit a mai multor festivaluri internaționale, a editat revistele acestor manifestări. Este membru al Asociației Internaționale a criticilor de teatru și al Uniunii Teatrale din România.

Anaid Tavitian reprezintă istoria vie a culturii constănțene, pe care a promovat-o, cu fiecare ocazie, cu entuziasm și pasiune. Pentru contribuția sa la păstrarea memoriei și identității culturale a acestui spațiu, Anaid Tavitian a fost distinsă, în anul 2018, cu titlul de cetățean de onoare al Constanței.

Interviu cu Anaid Tavitian, prestigios teatrolog constănțean „Am ales Arta, Teatrul, ca mod de viață” (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii