Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Don“ Serghie şi Valentin Gheorghe Ionescu, parteneri cu moştenitorii lui Petrică Iordache

ro

21 Aug, 2010 00:00 7713 Marime text
gasca.jpgFirma Mamaia Luxury Construction este noul asociat în SC Ecoprefconstruct SRL.

În luna mai a acestui an, asociaţii Ecoprefconstruct, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Costea Vasile, Romeo Hanţi, Lucian Lazia şi Carmen-Celestina Iordache, decideau cooptarea în afacere a societăţii Consulting & Construction Investments SRL, reprezentată de unicul asociat, Mihaela Stancu. După cum se poate observa cu uşurinţă, foştii asociaţi ai lui Petrică Iordache, împreună cu soţia defunctului, Celestina-Carmen, s-au reunit în afaceri. Şi, pentru a nu lăsa nicio porţiune afaceristică neacoperită, s-au „alipit“ şi cu SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA, una dintre afacerile în care apare Valentin Gheorghe Ionescu, membru al cercului de prieteni al primarului Radu Mazăre, fost coleg cu acesta în Institutul de Marină. 

În aceeaşi şedinţă AGA din 17 mai a.c. s-a decis ca societatea să fie administrată de Dorin Mihai Lazia şi de Mihaela-Elvira Gherasim, cei doi având mandat pe perioadă nedeterminată. Dorin este fiul lui Lucian Lazia de la ARGOS. Tatăl şi fiul conduc laolaltă societatea care a intrat în proiectul locuinţelor ieftine încă de la început. Asemenea lor, şi Vasile Costea de la ABC Val construieşte case pe Badea Cârţan.

Costea pleacă, vine „macaronarul“ Serghie

Pe 21 iulie a.c., Costea de la ABC Val s-a decis să părăsească business-ul pe care îl împărţea cu amicii săi şi să cedeze cele patru părţi sociale firmei Mamaia Luxury Construction, administrată de nimeni alta decât Elvira-Mihaela Gherasim, cea care administrează şi Ecoprefconstruct împreună cu Lazia junior. Aşa că, Ecoprefconstruct este împărţită între SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA (20%), Romeo Hanţi (10%), Carmen-Celestina Iordache (10%), Lucian Lazia (20%), Consulting &Construction SRL (20%) şi Mamaia Luxury Construction SRL. De asemenea, tot în AGA de pe 21 iulie s-a majorat capitalul social al firmei, astfel: SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA cu 160.000 de lei, Romeo Hanţi cu 80.000 de lei, Celestina-Carmen Iordache cu 80.000 de lei, Consulting &Construction SRL cu 160.000 de lei şi Mamaia Luxury Construction cu 160.000 de lei. Majorarea de capital este, de fapt, o primă etapă din cele patru pe care şi le-au propus asociaţii: iunie 2010, etapa I - 80.000 părţi sociale, iunie 2010, etapa II - 40.000 părţi sociale, iulie 2010 - 40.000 părţi sociale şi august 2010 - 40.000 părţi sociale. 

SIA şi Marina

Noul primit în afacere îi are ca asociaţi pe Cristian Serghie, de naţionalitate italiană, SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi SC ARGOS SA. Afacerea este administrată de Cristian Serghie, Mihaela-Elvira Gherasim şi Dorin Lazia. Sisteme Internaţionale de Afaceri îl implică pe Valentin Gheorghe Ionescu, ca şi în cazul SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA. Aşa că, Ionescu a bifat de două ori în Ecoprefconstruct. SIA SA este concesionarul Portului Turistic Tomis. Valentin Gheorghe Ionescu este inculpat în dosarul retrocedărilor, prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, „pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie“. Pe de altă parte, unul dintre cei doi administratori ai Ecoprefconstruct, Mihaela-Elvira Gherasim, este văzut ca fiind omul lui Sorin-Gabriel Strutinsky. 

Nicio masă fără peşte, nicio afacere fără Strutinsky 

Femeia lucrează cu Monica Gaitanidis Făgădău, soţia lui Decebal Făgădău, viceprimarul oraşului, la SC Pozitron Medical Investigations SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, fix acolo unde-şi au „bârlogul“ şi PSD-iştii constănţeni, atât cei de la judeţ, cât şi cei de la municipiu. Firma are ca obiect de activitate „alte activităţi referitoare la sănătatea umană“ şi îi are ca asociaţi pe Iuliana Botezatu, pe Mihaela-Elvica Gherasim (Chiriac, după măritiş, vecină în Compozitorilor cu familia Făgădău, pe terenuri retrocedate), dar şi persoana juridică Talmage Overseas. Talmage este implicată în firme cum ar fi New Home Construct SA şi City Park Management. Prima dintre acestea apare în dosarul retrocedărilor, iar cea de-a doua este unul dintre business-urile din spatele City Park Mall, centru comercial construit pe teren retrocedat de Radu Mazăre către Holland Development Group, afacere administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Mai mult, despre femeie se spune că ar fi verişoara primarului Constanţei şi unul dintre oamenii săi de încredere, în grija căruia şi-ar fi lăsat afacerile. Monica-Daniela Gaitanidis-Făgădău mai deţine şi funcţia de cenzor la SC Vancluse Invest SRL, cu sediul în Piaţa Ovidiu nr. 6. Societatea se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi este deţinută de aceeaşi Mihaela-Elvira Chiriac (sau Gherasim, după numele de fată), dar şi de Ioana Alexandra Cornelia Constantinescu. Cum se face legătura cu Sorin Strutinsky, boss la Telegraf şi TV Neptun?! Mai tot oraşul vorbeşte că Pozitron ar fi afacerea sa. Mai mult decât atât, în aprilie anul acesta, Strutinsky a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim, mama Mihaelei-Elvira, şi Ana Ghemiş. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii