Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:37 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispar toate garajele ilegale din Constanţa! Şeful Poliţiei Locale face precizări importante. Ce se va întâmpla peste câteva zile

ro

17 Sep, 2018 00:00 4091 Marime text
La acest moment, la nivelul Poliţiei Locale Constanţa se desfăşoară o activitate e inventariere a tuturor garajelor aflate pe raza municipiului Constanţa. Potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru, şeful Poliţiei Locale Constanţa, la finele acţiunii de inventariere, fiecare proprietar va fi notificat cu privire la obligaţiile care îi revin.
 
„În urmă cu o săptămână, ca urmare a faptului că din examinarea petiţiilor a rezultat că sunt numeroase situaţii în care în urma campaniilor desfăşurate la nivelul municipiului Constanţa, doar o parte din garaje fuseseră desfiinţate şi o parte, mai mică, nu, am luat hotărârea la nivelul conducerii Poliţiei Locale Constanţa (în special în ceea ce priveşte Serviciul disciplină în construcţii şi afişajul stradal), să facem o activitate de evaluare, să identificăm toate aceste situaţii. Termenul pe care l-am pus la dispoziţie este de maximum o săptămână de la acest moment. După ce le avem identificate, o să intervenim şi o să notificăm fiecare proprietar cu privire la obligaţiile care revin“, potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru.

Cei care nu se vor conforma vor fi sancţionaţi  

Şeful Poliţiei Locale Constanţa mai arată că „prima obligaţie este aceea că, în situaţia în care garajul este amplasat sau construit nelegal, trebuie să-l desfiinţeze“. „În situaţia în care într-un termen rezonabil (aproximativ zece zile) nu se vor conforma, atunci vom veni cu măsuri de sancţionare contravenţională şi, evident, cu măsuri complementare de desfiinţare a construcţiilor respective. Din momentul în care expiră acel termen, în funcţie de proprietarul terenului pe care se află garajul respectiv, noi putem să generăm nişte măsuri şi să luăm fiecare situaţie în parte: dacă garajul este pe un teren proprietate publică (proprietatea primăriei), atunci există posibilitatea sesizării fie a Primarului Municipiului Constanţa pentru emiterea unei dispoziţii de demolare/desfiinţare şi pe care s-o ducem la îndeplinire, fie de sesizare a instanţei de judecată care poate să dispună autorizarea desfiinţării respective. Dacă proprietatea este privată, suntem obligaţi să ne adresăm instanţei de judecată, care ne încuviinţează activitatea de desfiinţare“, a completat comisarul-şef de poliţie Tudorel Dogaru.

Sesizări în instanţă  

Tot el mai arată că „putem avea situaţia ideală în care proprietarul să se conformeze şi undeva într-un timp de 17 zile de aici încolo să fim foarte riguroşi, să nu mai existe acel garaj. În situaţia în care garajul este nelegal, iar proprietarul nu se conformează, să aplicăm sancţiunea contravenţională şi ulterior, până la expirarea termenelor date prin măsurile complementare el (proprietarul), să se conformeze, atunci nu mai este necesar să sesizam instanţa. Cea mai neplăcută situaţie din punctul de vedere al timpului alocat este cea în care el nu se conformează, ajungem în instanţă, obţinem autorizarea activităţii respective, ne ducem şi desfiinţăm, după care trebuie să generăm un alt proces în instanţă, pentru a recupera cheltuielile prilejuite de desfiinţarea respectivă. Am remarcat că, atunci când există o hotărâre judecătorească definitivă, gradul de conformare este unul destul de ridicat“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leny 17 Sep, 2018 15:41 Toate garajele cu fața spre șosea sau stradă ar trebui să fie desființate. De multe ori proprietarii mătura garajul și gunoaiele le dă în șosea ori în stradă. La fel fac și cu zăpada etc.