Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deconcentratele din judeţ, „sarea în bucate" a partidelor de guvernare Surprize-surprize în conducerea instituţiilor mici

ro

03 Aug, 2012 01:00 4580 Marime text
montaj.jpgDe la instalarea sa, în urmă cu aproximativ trei luni, Guvernul Ponta a „operat" o serie de schimbări la nivelul conducerilor instituţiilor deconcentrate, al companiilor şi al autorităţilor naţionale. E drept, democrat liberalii făcuseră, şi ei, acelaşi lucru.

Am avut, astfel, de a face cu numeroase revocări din funcţii, numiri mai mult sau mai puţin surprinzătoare, dar şi de o serie de propuneri pentru funcţii de directori, propuneri care, uneori, nu s-au concretizat. Sunt, însă, şi instituţii pe care le putem numi obscure sau prea puţin cunoscute de cetăţeanul de rând, despre ai căror şefi se ştie prea puţin sau nimic.

În cele aproape trei luni care s-au scurs de la învestire, Guvernul Ponta nu a ezitat să schimbe garda de directori de companii, autorităţi naţionale şi instituţii publice deconcentrate. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) este condusă acum de Decebal Şerban, Administraţia Canalelor Navigabile de Daniel Georgescu, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală de Boris Parpală, Inspectoratul Şcolar Judeţean de Răducu Popescu, Autoritatea Navală Română de Constantin Matei, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa de Claudiu Teliceanu. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa are, de asemenea, director nou, în persoana lui Marian Dima.

Cine conduce instituţiile necunoscute

Ce ştim, însă, despre instituţii precum Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Constanţa? Dar despre Direcţia Silvică? Despre Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR)?

Ei bine, o parte dintre aceste instituţii au directori noi. La cârma altora se află însă, de ani buni, aceiaşi şefi.

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) a fost condus, o bună perioadă, de democrat liberala Lidia Turcu. Noul director al instituţiei este, acum, Steluţa Curt - Mola, fosta soţie a actualului subprefect al judeţului Constanţa, Aidun Curt - Mola.

În ceea ce priveşte Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Constanţa, instituţia este condusă de Florea Şincu. Ce-i drept, această instituţie nu reprezintă tocmai o miză, indiferent de partidele care se succed la guvernare.

Agenţia pentru Prestaţii Sociale este în continuare condusă de Laura Constandin, director care, aşa cum se ştie, a avut susţinerea PDL-ului.

La şefia Autorităţii Rutiere Române (ARR), Agenţia Constanţa, se află în continuare liberalul Marian Butnaru. Acesta este directorul instituţiei - cu mai multe pauze, e drept - încă din anul 2001. Potrivit declaraţiilor sale, nu ţine de funcţie şi nici nu crede că va accede, în viitorul mai mult sau puţin apropiat, într-o funcţie superioară.

Şi Direcţia Silvică a judeţului Constanţa are acelaşi director, anume Valentin Neagu, susţinut de PDL.

La şefia Direcţiei Judeţene pentru Operaţiuni Vamale se află Florentina Aioanei, în vreme ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) este condusă tot de Emilia Murineanu, membru al PDL Constanţa.

Cât despre Daewoo Mangalia Heavy Industrie, vicepreşedinte al şantierului a rămas Vasile Iorga. Amintim că preşedintele Daewoo este coreeanul Soon-Gil Hong.

Rămâne de văzut cât timp de acum înainte vor rămâne, chiar şi la şefia unor instituţii care nu reprezintă o miză prea mare, directorii care au fost susţinuţi de PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii