Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declinului echipei lui Mazare Constantinescu si Moga nu au fost alesi vicepresedinti ai PSD

ro

22 Feb, 2010 02:28 3259 Marime text
deschidere.jpgPrimul eşec din acest an al organizaţiei PSD Constanţa nu a fost retragerea primarului Radu Mazăre din cursa pentru câştigarea şefiei PSD # „Trofeul ruşinii" a fost obţinut de cei care nu au reuşit să „smulgă" echipei de la centru nici măcar un post de vicepreşedinte în partid: preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi senatorul Nicolae Moga

„Nu trebuie văzut ca un eşec şi nu trebuie privite cifrele. Important este că organizaţia de la Constanţa a făcut diferenţa", a declarat ieri, senatorul Nicolae Moga, apărându-şi organizaţia. Potrivit unor surse neoficiale, cei doi aspiranţi au acumulat împreună aproximativ 500 de voturi, cele mai multe fiind obţinute de Constantinescu.

„Am venit în costum de vânător, o să împuşc pe cineva, pentru că azi e o zi de luptă şi cred eu, care se va încheia cu o victorie a generaţiei tinere pentru că şi soarele a ieşit astăzi şi pe strada noastră. Nu vrem să împuşcăm pe nimeni, este o luptă metaforică. Noi vrem să câştige generaţia tânără", a spus amuzat Nicuşor Constantinescu, înainte de Congresul PSD de sâmbătă, în speranţa că măcar de această dată, când PSD Constanţa se află în prim-planul jocului politic de la centru, vor reuşi să scoată măcar o funcţie de vază.

Chiar dacă s-au aflat pe lista de vicepreşedinţi ai lui Victor Ponta - semn că acesta a apreciat gestul de susţinere al echipei pesediste a candidaturii sale, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi nici senatorul PSD Constanţa, Nicolae Moga nu a atras simpatia colegilor săi de partid, care i-au preferat pe cei din gaşca lui Mircea Geoană pentru posturile de vicepreşedinţi.

nicolae_moga_nicusor_constantinescu.jpg„Nu e un eşec"

Iniţial, numărul celor care vroiau să figureze pe lista cu vicepreşedinţi era de trei, primarul de la Cumpăna, Mariana Gâju, optând şi domnia sa pentru această funcţie. „Organizaţia de Constanţa avea deja doi candidaţi, s-a considerat că dacă mai este nevoie să fie şi un al treilea, deja am fi monopolizat lista. S-a considerat că sunt de ajuns două candidaturi", ne-a declarat Mariana Gâju.

Contactat telefonic, senatorul Nicolae Moga, ne-a declarat că rezultatul votului de sâmbătă al colegilor din PSD nu trebuie privit ca un eşec: „Nu trebuie văzut ca un eşec şi nu trebuie privite cifrele. Important este că organizaţia de la Constanţa a făcut diferenţa".

Constantinescu se poate doar consola cu faptul că nici unele nume importante din partid nu au întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi cooptaţi pe lista cu pricina. Printre cei care nu au obţinut funcţia de vicepreşedinte se numără Marian Sârbu, Ilie Sârbu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Ion Vasile, Ion Stan, Lia Olguţa Vasilescu, Iulian Iancu şi Ana Birchall.

Ceea ce ar trebui luat în considerare este că echipa pesedistă condusă de Radu Mazăre pierde pe linie: alegerile pentru prezidenţiale, surse de finanţare, posturi de şefi de deconcentrate, conducerea prefecturii, influenţă la centru. Iar acum şi posturile de vicepreşedinţi ai PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei Gheorghe 22 Feb, 2010 20:58 Si cu golanul ala de Gherasim de la noi din Navodari care a ajuns sa fie Dumnezeu in Navodari. Bai leprelor, Judecata de Apoi este aproape, va vede Dumnezeu ca nu va mai ajung banii, gunoaielor. Nenorociti oameni doar sa va fie bine, nu va mai ajunge cat aveti.
  • ANTONICA 22 Feb, 2010 16:46 mai baieti, nu ati reusit sa mintiti frumos la Bucuresti, nu v-a crezut nimeni!!!Si apoi nici nu v-ati orientat corespunzator. Pai, mai Nicusoare, ai in curtea ta pe unul din cei mai mari mincinosi in viata, capabil sa te minta si pe tine si nu-l arunci in lupta pt. un post de vicepresedinte??? E vorba de penibilul Prof. Patrut Mircea Emil, care, de cand l-ai adus pe aici minte de stinge: - face cea mai moderna clinica de chirurgie cardiovasculara din tara-de 1 an sta mai mult inchisa, se opereaza doar ce-i pica bine la buzunar marelui profesor, cu rezultate aproape penibile -face banca de organe- o mare tampenie, zdrobita din fasa de Agentia Nationala de Transplant -face o mare echipa- 2 colaboratori, un anestezist si un chirurg au fugit de pe sectie ca dracul de tamaie Cand ai un asemenea penibil in echipa, Nicusoare tata, de ce nu-l promovezi!!!Iesea sigur vicepresedinte!!!sau iti place si tie cum te minte de 2 ani incoace??? Dar daca te ia de fraier?????
  • manu 22 Feb, 2010 09:27 bravo moga mai tinei in brate pe fini tai de la vectra se strange cureaua borfasilor