Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cronica unui scandal anunţat în „ograda” lui Mazăre Lui Remus Cernea nu i s-au rupt picioarele, dar i s-a dat la gioale (galerie foto)

ro

13 Apr, 2013 00:00 3665 Marime text
Deputatul constănţean Remus Cernea a susţinut, ieri, o conferinţă de presă care a degenerat într-un scandal mai mult sau mai puţin previzibil. Amintim că parlamentarul a devenit, săptămâna aceasta, unul dintre cele mai controversate subiecte din sfera politică după ce primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, l-a catalogat „tâmpit” din cauza faptului că va iniţia un proiect de lege care vizează o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat.

Conflictul din interiorul Partidului Verde

La sediul cabinetului parlamentar şi-a făcut apariţia, în timpul conferinţei de ieri, un anume Sorin Belu, cunoscut drept preşedinte al Partidului Verde Filiala Constanţa, dar care a mărturisit că se află pe lista de excluderi a partidului. Belu a îndepărtat din sediul cabinetului parlamentar toate însemnele şi materialele cu sigla PV, declarând că verzii din Constanţa sunt deranjaţi de proiectul de lege la care Remus Cernea lucrează, proiect care face referire, aşa cum spuneam, la altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat. Sorin Belu a lăsat să se înţeleagă că verzii din Constanţa se dezic total de parlamentarul lor.
Pe de altă parte, deputatul Remus Cernea a declarat că există o decizie a Biroului Executiv Central al PV prin care Sorin Belu a fost exclus din partid pentru că, susţine el, nu ar respecta „disciplina de partid”. Parlamentarul de Constanţa nu va face plângere împotriva lui Belu pentru gestul de ieri pe care, de altfel, l-a catalogat a fi „foarte jos moralmente”.


„Nu mă las intimidat”

În altă ordine de idei, deputatul ajuns în Parlament cu susţinerea USL Constanţa a reiterat, ieri, principiile care stau la baza proiectului său de lege. Parlamentarul consideră că finanţarea cultelor din România nu ar trebui să mai depindă de deciziile politicienilor. „Propunerea mea ar asigura venituri predictibile pentru culte. Avantajul pentru democraţie a fi că în acest moment s-ar elimina intermediarul politic”, a precizat Cernea. Proiectul său de lege prevede ca fiecare cetăţean să direcţioneze un anumit procent din impozitul pe venit către cultul căruia îi aparţine sau către o asociaţie.
În ceea ce priveşte faptul că primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, l-a catalogat „tâmpit” tocmai din cauza acestui proiect de lege, Cernea a declarat că „unui parlamentar nu i se poate impune un lucru, mandatul său nu este imperativ”. Mai mult, el este de părere că „va veni ziua în care PSD Constanţa va vota o rezoluţie prin care va susţine proiectul” iniţiat de el. Totodată, deputatul a subliniat că „sub nicio formă” nu îşi face cere scuze nici faţă de PSD Constanţa, nici faţă de Biserică pentru iniţierea acestui proiect: „Nu mă las intimidat. Sper ca domnul Mazăre să ţină cont de abordarea Bisericii, care pune accent pe pace, pe dialog. Sub nicio formă nu voi răspunde intimidării”.

Ce-i cer bătrânii de la azil deputatului de Constanţa

Conferinţa de ieri s-a finalizat în nota în care a debutat, anume cu oaspeţi neaşteptaţi. Pe treptele cabinetului parlamentar din strada George Enescu şi-au făcut apariţia câţiva bătrâni de la azilul de bătrâni din Constanţa, însoţiţi de preotul Gheorghe Chircalan. Bătrânii i-au solicitat parlamentarului să nu depună proiectul de lege la care încă lucrează şi, dacă totuşi îl va depune, să ia în calcul o serie de amendamente.
De menţionat este că Remus Cernea a specificat, ieri, că bisericile vechi, de patrimoniu, declarate monumente istorice ar putea face excepţie de la proiectul său de lege în sensul în care ar putea să primească, totuşi, finanţare de la stat.
Întâmplător sau nu, precizăm că ieri, în imediata apropiere a cabinetului parlamentar a putut fi văzut, cu doar câteva minute înainte de începerea conferinţei, Ionuţ Pripişi, director în cadrul Primăriei Constanţa. Preşedintele social democraţilor constănţeni l-a avertizat pe Cernea că dacă nu îşi cere scuze pentru iniţierea acestui proiect de lege îi va rupe picioarele atunci când îl prinde în Constanţa. Ce căuta în zonă, „observatorul” Pripişi?!?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii