Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă multiplă şi sinucidere. Cum au sfârşit sub trenul „Pasărea Măiastră“ Bucureşti - Constanţa trei fetiţe, mama şi fratele lor, ce urma să vină pe lume

ro

19 Aug, 2017 00:00 7802 Marime text
Joi a avut loc, pe magistrala CFR 800 Bucureşti - Constanţa, pe raza gării Brăneşti, una dintre cele mai şocante crime petrecute vreodată în România.
 
Şocantă şi de o cruzime de care nu s-a auzit de-a lungul vremurilor.
 
Pe scurt, faptele s-au petrecut cam aşa, potrivit CFR Călători: „În jurul orei 9.20, trenul IR 1983 Bucureşti - Constanţa a lovit în zona Pasărea un grup de patru persoane, trei copii şi o femeie. Autorităţile Statului (Poliţia, Procuratura etc.) au fost la faţa locului pentru realizarea procedurilor aferente în astfel de situaţii“.
 
Abia ceva mai târziu s-a aflat cum stăteau lucrurile şi că, de fapt, era vorba despre o crimă multiplă combinată cu sinucidere.
 
O femeie din Brăneşti şi-a luat cele trei fete de mână, a aşteptat trenul în pădure şi, când s-a apropiat locomotiva, efectiv a împins-o pe una dintre ele pe şine, apoi, cu celelalte două de mână, s-a aruncat sub roţile uriaşei maşini de tractat trenul.
 
În pregătirea abominabilei crime, femeia nu a avut niciun fel de remuşcări, nici faţă de viaţa ei, nici faţă de a celor trei copile, nici faţă de cea a băieţelului său nenăscut. 

Mecanicul de locomotivă, un om trecut prin multe evenimente de acest gen, a fost şocat de ce a văzut 

Livid la faţă, mecanicul Nicuşor Dragnea a declarat, pentru Antena 3, că femeia „a luat copilaşii în braţe şi s-a aruncat în faţa trenului. Bineînţeles că am claxonat. Au ieşit din pădure direct în faţa mea. Pe unul îl ţinea în braţe, cu altul de mână şi fetiţa mai mare în faţă. Şi s-au aruncat cu toţii în faţa maşinii. I-a târât mama lor. Asemenea nenorociri s-au mai întâmplat şi se vor mai întâmpla, dar aşa ceva, niciodată. Am 28 de ani de când lucrez în CFR, dar aşa ceva nu am văzut. Totul a decurs normal, cum trebuia să fie, eram pe distanţa Pasărea-Braneşti, urma o restricţie la halta Bran, de 50 de km la oră, trenul era în frână şi brusc au ieşit din marginea drumului, din pădure“.

„Pasărea Măiastră“ cu clonţul de fier. O pasăre uriaşă, supranaturală 

De anul trecut, din 28 iunie, trenul care i-a lovit pe cei trei copii şi pe mama lor se numeşte „Pasărea Măiastră“ şi circulă din Bucureşti către litoral cu o locomotivă pictată.
 
„În folclorul românesc, Pasărea Măiastră e o fiinţă supranaturală, plină de lumină şi culoare. E înzestrată cu puteri magice, iar frumuseţea ei unică încântă doar privirea celor cu adevărat privilegiaţi“, spuneau anul trecut cei ce realizau proiectul. Un tren de-a dreptul de basm, l-a caracterizat CFR-ul.
 
Tema creaţiei care personalizează şirul de vagoane „Pasărea măiastră“, reinterpretată într-o viziune modernă, doreşte să transmită atributele tinereţii: să încânte, să întinerească, să dea avânt celei mai vesele garnituri de tren care să circule în România.
 
Numai că nu totul iese cum vrem noi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii