Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:13 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt chinezii care administrează restaurantul Chin Thai, amendat şi închis de Protecţia Consumatorilor Constanţa (galerie foto + video)

ro

17 May, 2017 00:00 3925 Marime text
Produse expirate sau neconforme, produse de origine chineză, fără informaţii despre ce conţin sau despre importator au fost găsite de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa la un restaurant chinezesc care funcţiona în City Mall. Respectivele produse ajungeau în farfuriile constănţenilor care treceau pragul restaurantului.
 
Unitatea de alimentaţie publică în cauză, restaurantul Chin Thai, a fost închisă de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, iar proprietarii au fost amendaţi cu 25.000 de lei. Potrivit comisarului-şef interimar al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, comisarii instituţiei au descins, luni, la restaurantul Chin Thai. Acesta a declarat că peste 60% dintre produsele găsite în restaurant erau aduse din China, nu aveau informaţii despre ce conţin şi nici traducere în limba română. De asemenea, nu conţineau date despre importator. Mai mult, multe produse erau expirate, iar igiena din unitatea de alimentaţie publică era sub orice critică. În urma controlului, restaurantul Chin Thai a fost închis şi amendat cu 25.000 de lei. Comisarii CJPC Constanţa au decis să retragă şi avizul de funcţionare al unităţii.
 
Restaurantul Chin Thai funcţionează pe societatea Wang Jun Star SRL. Firma a fost înmatriculată în anul 2009 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116/c, spaţiul comercial Park Level City Park Mall. Capitalul social subscris, de 1.400 de lei, integral vărsat, este compus din 14 părţi sociale. Asociaţi persoane fizice sunt: Xue Jinfeng, născut pe 10.09.1980, în China, cu 30% din capitalul social, Ye Sheng, născut pe 12.12.1976, în China, cu 30% din capitalul social, şi Huang Ying, născut pe 4.05.1975, în Fujian, China, cu 40% din capitalul social. Administratorii societăţii, care se ocupă de „restaurante“, sunt Ye Sheng şi Huang Ying. În anul 2015, societatea cu opt angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.004.182 de lei şi un profit de 76.687 de lei.
 
Precizăm că am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii societăţii, dar, până la închiderea ediţiei, nu ne-au răspuns la telefon. Dacă vor dori să îşi exprime un punct de vedere cu privire la subiectul acestui articol, acesta va fi publicat în ediţiile viitoare ale cotidianului ZIUA de Constanţa.

UPDATE 1. În urma sms-ului pe care l-am trimis reprezentanţilor  societăţii Wang Jun Star SRL, am primit următoarul mesaj: „Acest număr de telefon nu mai reprezintă număr de contact al respectivei firmie din luna ianuarie a acestui an şi nu cunosc  numărul actual. Miulţumesc pentru înţelegere“.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii