Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean Procurorii DNA, nemulţumiţi de achitarea lui Nicuşor Constantinescu

ro

27 Feb, 2012 00:00 2650 Marime text
cap_1.jpg„Aşa cum am mai spus, eu cred în justiţia constănţeană, justiţia română şi justiţia divină! Iar slugilor DNA le doresc să le dea Dumnezeu după sufletul lor!", ne-a declarat Nicuşor Constantinescu

Dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice va fi redeschis de magistraţii Curţii de Apel Constanţa. După cum era de aşteptat, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat cu recurs decizia Judecătoriei Constanţa prin intermediul căreia s-a dispus achitarea şefului CJC de sub învinuirea privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată.

Astfel, conform Portalului instanţelor de judecată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la malul mării nu sunt mulţumiţi de decizia magistraţilor Judecătoriei Constanţa luată în dosarul cu numărul unic 28590/212/2008, cauză penală în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, are calitatea de inculpat. După cum relatam şi în ediţiile anterioare, şeful CJC este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiciul estimat de procurorii DNA care ar fi fost cauzat în urma acţiunilor sale ridicându-se la aproape un milion de euro. De altfel, şeful CJC a susţinut, încă de la început, că este nevinovat şi că s-a ajuns în situaţia actuală în care el, din persoana care a semnalat presupusele infracţiuni cu privire la dosarul instrumentat de DNA, a ajuns să fie anchetat. dna-sediuJudecatoriaConstanta.jpgPe data de 21 februarie,magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Constantinescu de sub învinuirea privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată. „(...) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, pentru cei prezenţi, şi de la comunicare, pentru cei lipsă", se mai arată în minuta instanţei de judecată. De menţionat că recursul DNA se va judeca nu înainte ca instanţa de fond să motiveze hotărârea pronunţată săptămâna trecută. Contactat telefonic, prin intermediul unor mesaje scrise, preşedintele CJC ne-a transmis că: „Nu am primit nicio citaţie privind recursul, aşa că nu pot comenta nimic. Şi dacă voi primi, va trebui să citesc motivaţia. Oricum, e vorba de aceeaşi Poliţie Politică a regimului - Procurorii DNA! Aşa cum am mai spus, eu cred în Justiţia Constănţeană, Justiţia română şi Justiţia divină! Iar slugilor DNA le doresc să le dea Dumnezeu după sufletul lor!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii