Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile viitorilor sefi de deconcentrate UDMR-isti

ro

03 Mar, 2010 01:18 6656 Marime text
deschidere.jpg# La o privire amănunţită asupra avuţiilor agonisite până acum de cei şase viitori şefi adjuncţi de deconcentrate, de departe, cea mai mare avere o are actualul manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol, Indiran Logofătu# Aceasta este urmată de cea a lui Erdin Borgazi - managerul menţinut în funcţie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi de averea lui Ildiko Toldişan, şefa secţiei Neurologie din cadrul SCJU Constanţa

La capătul clasamentului, cu cele mai mici averi se află actualul inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est, Istvan Molnar şi de Ionuţ Paloşi, viitorul şef de divizie la Garda Financiară.

După ce într-un final, udemeriştii constănţeni i-au înduplecat pe pedelişti să le accepte lista cu cerinţele privind anumite funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate, la sfârşitul săptămânii trecute am aflat care sunt cei şapte nominalizaţi de UDMR care vor fi cooptaţi în echipele de conducere. Astfel, Ionuţ Paloşi va ocupa, după intrarea în vigoare a modificărilor la Statutul Funcţionarilor Publici, postul de şef de divizie de la Garda Financiară, Ioan Nagy pe cel de director adjunct la DADL, Istvan Molnar va fi adjunct la ITC Constanţa iar Szoke Bella fotoliul de adjunct la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. De asemenea, postul de conducere a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va fi ocupat de Ildiko Toldişan iar cât priveşte funcţia de manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol, udemeriştii au decis să o susţină pe democrat-liberala Indiran Logofătu, actualul manager, şi să îl păstreze pe Erdin Bergazi, actual manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare.

Cât priveşte avuţiile pe care cei şapte aspiranţi - ori deja şefi - susţinuţi de UDMR la conducerile respectivelor instituţii deconcentrate, acestea nu sunt unele de top. La o privire amănunţită asupra avuţiilor agonisite până acum de cei şase viitori şefi adjuncţi de deconcentrate, de departe, cea mai mare o are actualul manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol, Indiran Logofătu. Aceasta este urmată de cea a lui Erdin Borgazi - de la Spitalul de Pneumoftiziologie, de cea a lui Ildiko Toldişan şi de averea lui Ionuţ Paloşi. La capătul clasamentului, cu cea mai mică avere, se află actualul inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est, Istvan Molnar.

indira_logofat_06.jpgLogofătu, avuţie de top

Prima din fruntea clasamentului, managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, are cele mai multe terenuri - cinci la număr, dintre care patru agricole şi unul intravilan, moştenit. Tot la categoria moştenire, potrivit ultimei declaraţii de avere postate pe site-ul Sanatoriului în 9 iunie 2009, managerul SBRT, deţine, împreună cu soţul şi o casă, din 2007, dar şi un autoturism Mercedes Vito. Chiar dacă la prima vedere nu pare o colecţionară, Indiran are în posesie o colecţie numismatică în valoare de 6.000 de euro. Averii de mai sus i se adaugă şi o datorie pe care trebuie să o plătească până în 2016 în valoare de 32.000 de lei. În privinţa veniturilor pe care le-a înregistrat pe 2008, Logofătu a obţinut de la C.N.A.F.P. 22.200 lei, din munca prestată la SC Lore Trading SRL în calitate de consilier juridic - 1.874 lei, de la Universitatea „Ovidius" Constanţa, o bursă de studiu de 600 de lei şi o indemnizaţie de la Consiliul Local Techirghiol de 2.400 lei.

Toldişan - trei conturi în lei şi euro

Erdin Borgazi, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, cel susţinut în continuare de UDMR pentru această funcţie are doar un apartament, cumpărat în 2004, un autoturism BMW - achiziţionat în 2006 dar şi un depozit bancar deschis în 2008 de 60.000 de lei. În privinţa veniturilor, Borgazi a înregistrat în 2008 un venit de 79.761 lei din munca prestată ca manager de spital, dar şi 6.015 lei de pe urma punerii în aplicare a unei convenţii cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Soţia sa în schimb, a înregistrat un venit de 57.600 de lei de la Credit Europe Bank.

Ildiko Toldişan, actualul şef de secţie Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, propusă pentru preluarea şefiei instituţiei a cumpărat în 2009 un teren intravilan la Valu lui Traian şi are în posesie din 1995 un apartament şi din 2005 un autoturism Renault Megane. Şefa de la Neurologie stă bine însă la capitolul depozite bancare. Potrivit declaraţiei de avere completate în 18 mai 2009, Toldişan are un cont la BCR Constanţa de 8.606 euro, şi alte două în lei - 4.600 de lei la BCR Constanţa şi 2.500 de lei la Helpis Med SRL. Toldişan a fost răsplătită în 2008 pentru activitatea de la Spitalul Judeţean cu 42.398 lei, valoare netă dar şi 12.225 lei pentru activitatea ştiinţifică plus 12.387 lei pentru prestări servicii în calitate de medic specialist.

Paloşi junior şi Molnar, cei mai săraci

Unul din cei 15 inspectori de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa, Istvan Molnar, propus pentru preluarea funcţiei de director adjunct, mâna dreaptă a directorului-coordonator Gigi Chiru, pare să fie cel mai sărac dintre toţi cei şapte propuşi. Potrivit declaraţiei de avere postate pe 7 mai 2009, acesta are doar un apartament în Constanţa, cumpărat în 1991. La capitolul venituri, Molnar a înregistrat în 2008 de la ITC, din munca prestată în calitate de inspector şef teritorial adjunct un venit brut de 96.397 lei iar de la SC CFDP SA Constanţa - 16.779 lei.

Ionuţ Paloşi, fiul preşedintelui teritorial al UDMR şi cel propus pentru a ocupa funcţia de şef de divizie la Garda Financiară doar o casă în Constanţa, cumpărată în 1998 şi datorii de returnat până în 2017 Băncii Transilvania de 7.000 de euro. La capitolul venituri, Paloşi junior a înregistrat în 2008 din salariul de la Administraţia Fiscală, 36.466 lei şi din îndemnizaţia de membru al Consiliului de Administraţie, 17.172 lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 03 Mar, 2010 12:23 F. multi constructori il cunosc,ca si mine, pe Molnar.Este in inspectie de mult timp si are foarte multe diplome.In loc sa faca avere s-a tinut de carte,asa-i trebuie !!!!