Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audit la PSD Constanta

ro

28 Apr, 2010 03:16 2740 Marime text
deschidere.jpgDeputatul Mircea Drăghici: „Conducerea centrală nu va rata ocazia eficientizării activităţii în organizaţia de la malul mării"

Parlamentarul argeşean, Mircea Drăghici, secretar executiv al comisiei de audit organizaţional stabilită de conducerea centrală a PSD, va fi prezent în următoarea perioadă la Constanţa, pentru o verificare a activităţii organizaţiei judeţene constănţene, verificare care s-ar putea lăsa şi cu sancţiuni aspre.

Potrivit declaraţiilor deputatului, pe calendarul de deplasări pe care îl are până în luna iulie, nu figurează şi organizaţia de Constanţa, dar până la sfârşitul verii va veni şi rândul acesteia. Practic, de pe lista filialelor care vor trece la verificare fac parte doar cele care, în ultimele alegeri, fie ele parlamentare sau prezidenţiale, s-au obţinut scoruri mici, faţă de alte scrutine când organizaţiile luate în vizor erau în top. Aşadar, după cum reiese din cele spuse de Drăghici, şi filiala judeţeană a PSD Constanţa se află pe lista neagră. Nu este exclus deci, nici ca în actuala conducere să se producă ceva modificări, chiar dacă deputatul social-democrat a fost reţinut în a da mai multe declaraţii în acest sens. „Nu eu decid dacă se schimbă ceva sau nu în organizaţiile pe care le verific. Oricum, în această verificare sunt incluse filialele care au avut rezultate slabe. Cât despre Constanţa, organizaţia este în top când vrea, când nu... Probabil conducerea centrală nu va rata ocazia eficientizării activităţii în organizaţia de la malul mării", lăsând să se înţeleagă că la cele două scrutine organizate în 2009, social democraţii nu au prea pus mâna la treabă, în consecinţă, nici rezultatele nu au fost cele aşteptate de centru. Deputatul a ţinut însă să precizeze că auditul organizaţional pe care îl va coordona la Constanţa, vizează respectarea statutului şi a tuturor celor care derivă din prevederile acestuia, specificând şi faptul că vine la Constanţa „în calitate de partener şi coleg".

sediu_psd_organizatia_judeteana.jpgPSD Constanţa nu ştie de verificare

De altfel, lipsa de interes a social-democraţilor de la malul mării a fost speculată în mass-media la ambele scrutine de anul trecut, europarlamentare şi prezidenţiale, când, pesediştii constănţeni nu s-au obosit prea mult în ceea ce priveşte strângerea de procente pentru candidaţii pe care îi aveau, în condiţiile create, democrat-liberalii de la malul mării ieşind cu mult înaintea lor.

De exemplu, la alegerile europarlamentare din 7 iunie, social-democraţii au reuşit să obţină cu aproape trei procente mai mult faţă de scorul luat de colegii democrat-liberali, 31,42%, respectiv 28,94%.

Nici la prezidenţialele din noiembrie, lucrurile nu s-au îndreptat, deşi pesediştii de la malul mării au avut la dispoziţie câteva luni pentru a se pune pe picioare şi a le trece supărarea pe conducerea centrală şi pe fostul preşedinte al partidului, Mircea Geoană. La alegerile prezidenţiale, chiar dacă din partea organizaţiei constănţene erau aşteptări mari în ceea ce priveşte scorul obţinut, rezultatele finale le-au dat bătăi de cap pesediştilor. Social democraţii de la malul mării nu au reuşit să atragă pentru Mircea Geoană decât 33,4% din voturile locuitorilor judeţului, în vreme ce Traian Băsescu a strâns 36,9%.

Contactat telefonic, secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, ne-a declarat că nu ştie nimic despre acest control şi nici nu a fost discutată vreo posibilă schimbare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii