Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! Au început lucrările și pe bulevardul Ferdinand. Dispar locurile de parcare, iar spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

23 Jul, 2022 00:00 6416 Marime text
  • Au început și lucrările pe bulevardul Ferdinand în cadrul proiectului “Acces și mobilitate în zona centrală a municipiului Constanța”
  • Proiectul are o valoare estimată la 75,6 milioane lei fără TVA
  • Se vor realiza lucrări pe distanța de 6,6 km și vor fi create 2,6 km de piste de biciclete pe ambele sensuri
  • Pe bulevardul Ferdinand se vor amenaja benzi unice destinate transportului în comun, benzi de biciclete și o singură bandă pe care se va putea circula de la Gară către centrul orașului
  • Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele
  • Dispar și locurile de parcare. Deja locuitorii din zonă au primit înștiințări de la Poliția Locală
 

 
Au început și lucrările pe bulevardul Ferdinand în cadrul proiectului “Acces și mobilitate în zona centrală a municipiului Constanța”.

Proiectul are o valoare estimată la 75,6 milioane lei fără TVA.

Se vor realiza lucrări pe distanța de 6,6 km și vor fi create 2,6 km de piste de biciclete pe ambele sensuri.

Pe bulevardul Ferdinand se vor amenaja benzi unice destinate transportului în comun, benzi de biciclete și o singură bandă pe care se va putea circula de la Gară către centrul orașului.

Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele.

În aceste zile se lucrează pe porțiunea cuprinsă Gară și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, chiar pe partea cu parcul, vezi secțiunea „foto/video".Însă în următoarea săptămâni lucrările vor avansa, iar pe  Ferdinand nu se va mai putea parca. Nici acum și cu atât mai mult după ce îl reabilitează, în același lot cu străzile Ștefan cel Mare și Cuza Vodă.

De altfel, constănțenii care locuiesc în imobilele situate pe bulevardul Ferdinand din Constanța au primit înștiințări de la Direcția Poliția Locală.
Totodată și strada Cuza Vodă va fi cu sens unic invers față de cel existent acum, adică dinspre Liceul Mircea cel Bătrân către IG Duca.Proiectul „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”, Cod SMIS 129226 este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.

Valoare totală a proiectului este de aproximativ 90 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporţie de 100%. Contribuţia financiară a Municipiului Constanţa este de aproximativ 1.8 milioane de lei.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și:

Primăria Constanța construiește piste de biciclete care duc către nicăieri! (galerie foto)

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)


VIDEO:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii