Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum ar putea viza un colegiu din municipiu După modelul Banias, şi Chirilă a vrut în PSD. Mazăre - NU!

ro

14 Aug, 2012 01:00 3614 Marime text

montaj.jpgFostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, declara în urmă cu un an, referindu-se la zvonurile privind o eventuală plecare a senatorului PDL Mircea Banias la USL, că „ar fi fost destul de neplăcut pentru USL să împrumute un parlamentar cu probleme de dosar".

Dincolo de orice declaraţii şi de refuzul categoric al PSD şi apoi al PNL de a-l primi în rândurile sale, Banias şi-a văzut de drum şi a parcat în tabăra conservatorilor. La rândul său, actualul premier, Victor Ponta, afirma că senatorul PDL Mircea Banias se pregătea să plece din partid, şi, prin aducerea lui la DNA, toţi parlamentarii care se pregăteau să treacă în barca opoziţiei au primit atunci un avertisment foarte clar. Un caz în acest sens poate fi considerat şi deputatul Constantin Chirilă, care s-a aflat pentru o perioadă în negocieri parlamentare cu PSD. „Ne-a spus ba că vine, ba că nu vine, cert este că şi dacă s-ar fi decis să vină, Radu Mazăre nu l-ar fi primit. Noi am decis în forul nostru intern să nu primim oamenii PDL, nici măcar la nivel de parlamentar. Nici nu a vrut să vorbească cu el măcar", ne-a declarat un parlamentar social-democrat constănţean. Acesta a reiterat şi cazul Banias, despre care a afirmat că, la fel ca şi prietenul său Chirilă, a fost refuzat, cel puţin de PSD.

Chirilă şi-ar dori un colegiu din municipiu

Rămâne de văzut ce vor decide atât Biroul Permanent Judeţean, cât şi Biroul Permanent Naţional cu privire la repartizarea candidaţilor pe colegiile parlamentare, cert este însă că dorinţe există din toate părţile. Odată cu numirea la municipiu în calitate de preşedinte interimar, Constantin Chirilă ar putea încerca o rocadă pentru a prinde un colegiu în municipiul Constanţa, însă din partea PDL. Cum colegiile 7, 8 şi 9 vor reveni clar USL, rămân de disputat Colegiul 10 de la Camera Deputaţilor, al cărui deputat este Maria Stavrositu, şi Colegiul 4 Senat, pe care activează Mircea Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sergiu 14 Aug, 2012 07:49 "Ne-a spus ba că vine, ba că nu vine...".Aceasta fraza imi confirma ca cele spuse sunt adevarate.Este specific lui Chirila sa oscileze si sa tradeze.