Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţa anti USL la Constanţa

ro

31 Aug, 2012 01:00 3230 Marime text
montaj.jpgPlatforma de centru dreapta începe să prindă contur. Destul de timid, e drept, însă un prim pas în acest sens a fost făcut miercuri, odată cu semnarea unui manifest politic comun al PDL, al Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, al Partidului Noua Republică, PNŢCD şi al Fundaţiei Creştin Democrate. Chiar dacă nu are încă un nume oficial, un slogan şi un program de guvernare, această structură se defineşte ca o alternativă la USL. Manifestul politic mai sus menţionat, semnat de Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Mihail Neamţu şi Adrian Papahagi precede practic alianţa electorală pentru proximele alegeri generale.

Cum se vede însă la Constanţa această alianţă politică de centru dreapta, având în vedere faptul că vorbim, totuşi, despre un judeţ adjudecat aproape în totalitate de USL, în urma alegerilor locale din iunie?!? Ce şanse are o astfel de alianţă aici, în condiţiile în care USL, dar mai ales social democraţii şi-au cultivat un electorat care, aşa cum s-a dovedit, le-a fost fidel în ultimii ani?

„Sper că PER să fie parte a acestui pol de centru dreapta"

aliantaantiusl-GigiChiru.jpg„Procedura de constituire a platformei de centru dreapta a început deja. Sunt convins că, aşa cum a declarat şi domnul Blaga, o alianţă PDL - PNL ar fi fost naturală şi eficientă. Din păcate, PNL-ul se află acum în altă alianţă", a afirmat Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa. În opinia liderului democrat liberal această nouă alianţă „va face opoziţie reală USL-ului".

Gigi Chiru a mărturisit că speră ca acestui proiect să se alăture şi Partidul Ecologist Român (PER). „Sper ca PER-ul să fie parte a acestui pol de centru dreapta. La Constanţa, m-aş înţelege foarte bine cu preşedintele PER, Gheorghe Donţu. De fapt, cred că voi colabora bine cu toţi liderii partidelor care sunt parte a acestei alianţe", a precizat preşedintele PDL.

„Noua alianţă va produce efecte şi la Constanţa"

aliantaantiusl-TudorelChesoi03.jpgLiderul ţărăniştilor constănţeni, consilierul local Tudorel Chesoi, a explicat că, în opinia sa, „unei alianţe precum USL nu-i poţi răspunde decât cu o altă alianţă, care să vină ca o contrapondere". Tudorel Chesoi a declarat şi că noua alianţă este „o construcţie de centru dreapta necesară pentru echilibrul politic": „Această nouă construcţie va câştiga încrederea oamenilor la Constanţa". Întrebat dacă alianţa care se prefigurează în vederea alegerilor parlamentare va reprezenta o opoziţie puternică faţă de USL Constanţa, Chesoi a arătat: „Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au fost destul de iscusiţi să câştige încrederea oamenilor, dar capitalul de încredere se diminuează când apare alternativa. Noua alianţă va produce efecte şi la Constanţa", a conchis preşedintele PNŢCD Constanţa.

Noua Republică ar vrea patru candidaţi la parlamentare

aliantaantiusl-CatalinAnghel.jpgCătălin Anghel, liderul Partidului Noua Republică, Filiala Constanţa, a explicat că, deşi Noua Republică nu vine cu oameni cu notorietate în campania pentru alegerile parlamentare vine, totuşi, cu „prospeţime în politică". „Nu suntem foarte cunoscuţi, misiunea este foarte grea", a menţionat el.

Cătălin Anghel a afirmat că Noua Republică, Filiala Constanţa, a propus patru candidaturi pentru alegerile generale. Acestea vor trebui să treacă, însă, de Comisia de Integritate a alianţei de centru dreapta. „Dacă şi celelalte partide vor avea candidaţi cu acelaşi profil ca al candidaţilor noştri va fi un pol de centru dreapta foarte puternic. Scopul acestei alianţe constă în câştigarea alegerilor parlamentare", a adăugat Anghel.

Nu în ultimul rând, el a declarat şi că nu-i place să facă promisiuni, fapt pentru care un pronostic legat de soarta noii alianţe în relaţia cu USL Constanţa ar fi prematur: „Trebuie să lupţi şi să ai răbdare. Nu se pot întâmpla lucruri spectaculoase peste noapte".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii