Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ger ce crapă pietrele Ce ne rezervă vremea pentru următoarele două zile

ro

01 Jan, 2015 23:11 1830 Marime text
Meteorologii anunţă că pentru următoarele două zile valorile termice vor creşte faţă de intervalul precedent, chiar dacă vremea se va menţine rece mâine.
 
 În Dobrogea, temperaturile înregistrate se vor situa între -7 şi 1 grad Celsius, iar în Oltenia, Muntenia şi Transilvania vremea se va menţine chiar deosebit de rece pentru această dată, izolat geroasă dimineaţa şi noaptea, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
 
În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-estul ţării şi în zonele de munte, unde doar cu totul izolat va fulgui. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi vor fi precipitaţii, sub formă de ninsoare în Maramureş şi la munte, local în Transilvania şi în regiunile estice. Tot în cursul nopţii, în Banat, Crişana şi Moldova, pe arii restrânse vor fi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada. Mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.
 
Pentru ziua de sâmbătă, soarele pare că începe să ne surâdă uşor. Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni în general normală din punct de vedere termic. Noaptea, temperaturile în Dobrogea, vor fi cuprinse în intervalul -6 şi -2 grade Celsius, iar ziua mercurul în termometre va ajunge chiar la 3 – 6 grade Celsius.
 
În Maramureş, Transilvania şi zonele munte şi mixte se vor înregistra precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în restul teritoriului este posibil să apară poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în sudul Olteniei. Izolat în zonele joase se va semnala ceaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii