Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrada A2 și două drumuri naționale, închise din cauza vizibilităţii reduse

ro

17 Jan, 2016 16:25 1680 Marime text
 
În ultimele 12 ore, 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo.
 
Urmare a videoconferinței organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, vineri,15 ianuarie a.c., în cadrul căreia ministrul de resort, Petre Tobă, a cerut  o reacție imediată a tuturor structurilor responsabile în contextul atenționării de Cod Galben și Portocaliu de ninsori și vânt puternic, la nivelul regiunilor din sud și sud - estul țării, sudului Moldovei și Dobrogei, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus măsuri în consecință, astfel încât, la nivel național, în ultimele 12 ore, 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo.
 
Polițiștii au utilizat peste 1.650 de mijloace auto, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic sau expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.
 
În acest context, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, atât administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, cât și conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante).
 
Până în acest moment, Poliția Rutieră și lucrătorii C.N.A.D.N.R. au închis Autostrada A2 și douămuri naționale, în vederea prevenirii de accidente rutiere din cauza vizibilității reduse, precum și evitării blocajelor în trafic, pentru a nu expune cetățenii la pericole.
 
Precizăm că, în acest interval orar, nu au fost înregistrate accidente de circulație deosebite, pe fondul condițiilor meteo.
 
Având în vedere avertizarea de cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, valabilă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20:00 - 17 ianuarie, ora 20:00, în județele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, unde temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70-80 km/h, zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m, iar în judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg.
 
Sfătuim cetățenii să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.
 
De asemenea, poliţiştii le reamintesc şoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii