Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Limbii Române, marcată la Constanța cu o seară de muzică și poezie

ro

31 Aug, 2021 12:24 2493 Marime text

 
În această seară, în cadrul Nocturnelor de muzică și poezie dobrogeană, un proiect gândit pentru a fi permanentizat în toate anotimpurile, chiar dacă a fost inaugurat în contextul Serilor de Vară ale Teatrului de Stat Constanța, suntem invitați să onorăm Ziua Limbii Române ascultând poezie și bucurându-ne de prezența poeților și a actorilor care le vor interpreta cu talent versurile.

Aşadar, de la ora 20:30, în curtea din spate a Teatrului, pregătiţi-vă pentru o întâlnire de suflet, cu invitaţii speciali ai Asociaţiei Kulturale, partener cu TSC în acest proiect. Va fi prezent Jean Lorin Sterian, născut în 1975, la Constanţa, poet de prestigiu, dar și regizor și performer.

Actorii Teatrului de Stat Constanța – Cristina Oprean, Laura Crăciun, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu – vor recita din lirica lui, dar și din poeziile regretatului George Vasilievici, ale poetelor Amelia Stănescu şi Iulia Pană. Momentele lirice vor fi „asezonate” cu intermezzo-uri muzicale în registrul jazz-ului, protagoniști fiind vocalista Ioana-Teodora Spînu și contrabasistul Michael Acker.

Nocturna va fi moderată de regizorul Erwin Șimșensohn. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme rea, Nocturna se va muta în interiorul teatrului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii