Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“, decernat tenorului Mădălin Băldău (document)

ro

31 May, 2019 00:00 2304 Marime text
În perioada 23-25 mai, la Slobozia, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Ialomiţa, a avut loc cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului şi concursului naţional de interpretare vocală şi dirijat „Ionel Perlea”, manifestare ce vizează promovarea personalităţii, operei şi activităţii cultural-muzicale a marelui dirijor, profesor universitar şi compozitor Ionel Perlea, în special, dar şi valorificarea reperelor culturale româneşti.
 
Această a XXVIII-a ediţie a fost dedicată împlinirii a 50 de ani de la ultima vizită făcută în România de cel mai mare dirijor de operă al secolului XX, cum afirmau mari artişti lirici ai lumii şi critica de specialitate.
 
La Secţiunea Interpretare Vocală, juriul concursului de interpretare a liedului a fost compus din cadre didactice universitare, reprezentanţi ai facultăţilor de muzică din ţară, prezidat fiind de preşedintele festivalului, prof. univ. dr. Sabin Păutza.
 
În cadrul acestei competiţii de cea mai înaltă valoare profesională şi de rezonanţă cert internaţională, tenorul Mădălin Băldău a obţinut Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“ 2019. El este masterand anul II la clasa de canto a prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu, din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius”.
 
El este cel de-al doilea student, după Cătălin Ţoropoc (2011), care obţine acest valoros trofeu de la clasa de canto a prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu, soprană cu un prestigios palmares pe scenele naţionale şi internaţionale (în secţiunea „Documente“ găsiţi CV-ul său).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii