Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol dedicat Zilei Limbii Tătare, pe scena Casei de Cultură Constanţa

ro

05 May, 2015 00:00 2297 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) organizează astăzi, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, un spectacol dedicat Zilei Limbii Tătare.
 
Pe scenă vor evolua copii care frecventează cursurile de limba tătară organizate în cadrul Şcolii Comunitare a UDTTMR, precum şi solişti şi ansambluri ale uniunii. În deschiderea evenimentului, aproximativ 150 de copii vor intona imnul tătarilor de pretutindeni. Odată cu adoptarea Legii nr. 256/2010, ziua de 5 mai este marcată oficial în România ca Ziua Limbii Tătare. Potrivit legii amintite, adoptată de Parlamentul României, „în localităţile în care trăiesc membri ai comunităţii tătare se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători“.

În aceeaşi lege se mai precizează: „În instituţiile de învăţământ în care se predau limba tătară ca limbă maternă şi religia islamică, în ziua de 5 mai se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor include, în cadrul emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale, aspecte de la manifestările anuale ocazionate de sărbătorirea Zilei Limbii Tătare“.

La spectacolul găzduit de Casa de Cultură sunt aşteptaţi membri ai comunităţii din toate filialele UDTTMR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii