Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show cu Mălăele, la Constanța „Dor de dumneavoastră ca unui zid de o fereastră”

ro

27 Oct, 2020 00:00 4303 Marime text

Recitalul „Sunt un orb”, propus de Horațiu Mălăele, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, face parte dintr-un spectacol mai vechi, în care actorul a intenționat să aducă în fața publicului o serie de poeți români – mulți dintre ei apropiați artistului – și de versuri memorabile, cu tematici dintre cele mai diverse, pe marginea cărora Mălăele improvizează cu haz, dar și cu profunzimea celui familiarizat cu lectura de calitate, cu filosofia, cu poezia sau proza.

Nichita Stănescu, Marin Sorescu, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Țărnea, Geo Dumitrescu, Adrian Păunescu, sunt doar câțiva dintre cei cărora actorul le recită poeziile, le interpretează trăirile, face din versurile lor spectacol, emoție, dor de expresie și de scenă.

„Mi-a fost dor de dumneavoastră ca unui zid de o fereastră”, le declară artistul spectatorilor, citându-l pe poetul Nicolae Dabija.
Căci, într-adevăr, actorii nu pot exista fără public, trăirea autentică nu se poate transmite în medii virtuale la fel cum se simte în interacțiunile directe cu cei care „livrează” artă, emoție, hrană pentru suflet.

Din păcate, vremurile pe care le trăim ne-au restrâns mult accesul la actul cultural, deci cu atât mai prețioase sunt prilejurile de întâlnire live cu marii noștri artiști.
Show-ul cu Horațiu Mălăele va avea loc vineri, 30 octombrie, începînd cu ora 19, în sala mare a Casei de Cultură din Constanța.
 
Spectacolul se desfășoară cu respectarea obligațiilor privind măsurile de prevenire a contaminării cu SARS-CoV2- Purtarea măștii (medicală / nonmedicală) pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier și pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii.
 

Citește și:

Maestrul Horațiu Mălăele, un inegalabil „One Man Show”, din nou în Doors
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii