Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:23 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horaţiu Mălăele revine la Constanţa, pe scena Casei de Cultură şi în Club Doors

ro

02 Dec, 2019 00:00 4024 Marime text

O legendă vie a scenei româneşti, unul dintre cei mai apreciaţi actori, Horaţiu Mălăele revine pe scena Clubului Doors duminică, 8 decembrie, de la ora 19. Începând de astăzi, biletele se pun în vânzare la sediul clubului, la preţul de 75 lei.
 
Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – aşa cum îl descrie Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele este într-o perpetuă căutare şi de aceea niciuna dintre apariţiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Pentru această variantă a spectacolului, maestrul trasului pe sfoară, al ironiei şi al hazului ascuţit îşi ia ca aliat fie umorul irezistibil al insinuantului Brumaru, fie înţelesurile subtile ale lui Marin Sorescu sau vibraţiile delicate ale boemului Nichita. Acestea sunt doar câteva dintre promisiunile unui spectacol de gală, în cursul căruia poeţi atât de diferiţi ca stil sau gândire vor fi desluşiţi, cu naturaleţe şi în cheie proprie, de geniul comic Horaţiu Mălăele.
 
Luni, 9 decembrie, de la ora 19, maestrul Horaţiu Mălăele va reveni pe scena Casei de cultură a sindicatelor cu mult apreciatul spectacol „Dineu cu proşti”, de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, la şapte luni de la ultima reprezentaţie, din luna mai.
 
În distribuţie: Ion Caramitru, Costina Ciuciulica /Teodora Mares, Alexandru Georgescu, Horaţiu Mălăele, Dorin Andone /Tomi Cristin, Medeea Marinescu / Aylin Cadâr, Alexandru Bindea.
 
Putem şi râde la acest Dineu…, dar şi ascundem un plâns discret atunci când ne dâm seama că superioritatea morală, în lumea noastră, e asigurată de oamenii curaţi, cinstiţi, simpli şi generoşi. Râsul declanşat şi ironia bufă reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări. Râdem cu poftă şi ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârneşte hohote de râs în final, se dovedeşte a fi chiar acela ce se crede superior şi de nezdruncinat.
 
Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în acelaşi timp plecăm acasă marcaţi de un binecuvântat catharsis comic. Preţul unui bilet este de 120 lei.
 
Citeşte şi:
 

„Cadourile” Casei de cultură din Constanța în luna decembrie Concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe, Paula Seling, Fuego, Ștefan Hrușcă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii