Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scriitorul Radu Aldulescu vine, astăzi, la Constanța, la prima ediție a Serilor Kulturale

ro

27 Nov, 2017 16:08 2891 Marime text

Prima ediție a Serilor Kulturale de la Constanța va avea loc în această seară, de la ora 18.30, la clubul Doors, gazdă a numeroase întâlniri cu literatura.

Invitatul acestei seri speciale va fi scriitorul Radu Aldulescu, un prozator de marcă, autor al scenariului la filmul lui Lucian Pintilie „Terminus Paradis“ și semnatar a nouă romane reeditate, distinse cu premii naționale.
 

„Ca să scrii un roman, trebuie să pățești ceva. Să te întâlnești cu ursul în pădure, să cazi de pe puntea vaporului, în mijlocul oceanului, să fii scos din casă și din oraș de un echipaj al poliției comunitare, la miezul nopții și în miezul iernii, fără niciun ban în buzunar, eventual la cererea familiei... Nu este, desigur, o condiție suficientă, dar în ce mă privește, o consider extrem de necesară. Asta cu atât mai mult cu cât o mică parte doar din pățaniile mele (Dumnezeu ne încearcă fiindcă ne iubește) s-a sublimat-exacerbat în conținutul celor nouă romane pe care le-am scris până acum“, spune Radu Aldulescu.



Fragmente din romane vor fi citite de autor, dar și de în actrița Luiza Martinescu. Pe fundal vor fi proiectate secvențe din filmul „Terminus Paradis“.

Citeşte şi:
 
AG Weinberger - „Eu refuz să fiu denumit artist. Eu sunt doar un chitarist, un om care are emoții“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii