Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AG Weinberger - „Eu refuz să fiu denumit artist. Eu sunt doar un chitarist, un om care are emoții“

ro

30 Oct, 2017 23:34 2980 Marime text
Spui AG Weinberger, zici automat chitară, blues, jazz. Însă AG Weinberger nu este doar muzician, ci și autor de poezii și alte... texte. În această dublă ipostază l-au descoperit, duminică seară, constănțenii care au participat, în clubul Doors, la lansarea volumului „Singular - Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte“ și la concertul extraordinar care i-a urmat.

Lansarea de cartea s-a desfășurat pe scenă sub forma unui dialog între poeta Amelia Stănescu, PR al clubului Doors, și omul serii, AG Weinberger. Amfitrioana serii a început prin a prezenta cuvintele cheie ale cărții, care îl caracterizează și pe autorul ei: reverență, atenție și demnitate.

„«Singular» cuprinde multe eseuri și poezii care își au rădăcina inspirației la Constanța. Ne onorează“, și-a provocat Amelia Stănescu interlocutorul la destăinuiri. Acesta a răspuns provocării și a evocat întâmplări din apropierea Constanței, ba chiar și din oraș, amintindu-și de casa cu iederă de lângă fostul Teatru „Fantasio“.  

AG Weinberger a dorit să facă o precizare: „Eu refuz să fiu denumit artist. Eu nu sunt artist. Eu sunt doar un chitarist, eu sunt doar un om în carne și oase, care are emoții, observă lucruri și are și curajul să numească acele lucruri. Termenul «artist» s-a deteriorat“.



Referitor la muzică și scriitură, el a spus: „Muzicuța pentru mine a fost un hobby, dar eu cânt cu chitara și asta mă definește. Nu scriitura. Eu nu sunt scriitor. Oricine își asumă existența proprie ar putea scrie, ar putea face aceleași observații pe care le-am făcut eu. E vorba de atitudine, nu e nimic ieșit din comun“.

Întrebat cum își păstrează igiena mentală și sensibilitatea, AG Weinberger a dat un răspuns original, care a fost aplaudat instantaneu: „Îndrăgostindu-mă de femeile nepotrivite“. După un scurt recital de poezie susținut de Amelia Stănescu și invitatul său, a urmat un concert extraordinar susținut de AG Weinbergers și bandul său, spre marea bucurie a iubitorilor de blues și jazz.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

AG Weinberger lansează, azi, la Constanța, cartea „Singular - Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii