Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanul „Ajută-mă să nu dispar“, semnat de Petronela Rotar, lansat la Constanţa, în prezenţa autoarei

ro

29 Nov, 2019 00:00 2072 Marime text

Petronela Rotar, poetă şi prozatoare „pe val”, îşi lansează la Constanţa cel mai recent volum, „Ajută-mă să nu dispar“. Este vorba de un al doilea roman, după cel apărut anul trecut, „Privind înăuntru“, care s-a dovedit un best-seller şi a fost recompensat cu distincţia „Cartea anului”, la Premiile Culturale ale Consorţiului Corona Braşov.


Născută în 1977 la Braşov, autoarea a fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe staţii locale ale celor mai importante televiziuni şi şi-a folosit istoria personală destul de zbuciumată pentru a o sublima literar în cele şapte cărţi publicate până acum, de editura Herg Benet.


Volumul de poeme cu care a debutat în 2014, “O să mă ştii de undeva”, s-a vândut în multe mii de exemplare, devenind singurul bestseller de poezie din România postdecembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediţie a cărţii, revizuită, adăugită şi cu ilustraţii semnate de artista Corina Drăgan.

Au urmat cartea de proză scurtă “Alive”, tot în 2014, şi un nou volum de poezie, “Efectul pervers”, în 2015. În 2016, a apărut “Sfîrşitul nopţii”, o colecţie de 19 povestiri scurte, iar în 2017, romanul “Orbi”, carte ce şi-a epuizat tirajul înainte de lansarea oficială.


În 2018, autoarea a semnat cu casa de producţie Libra Films pentru ecranizarea romanului.


Despre cel mai recent volum al scriitoarei vor vorbi la Constanţa Bogdan Papacostea şi gazda evenimentului, actorul Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“.


Evenimentul editorial, care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 14:00, face parte din proiectul cultural „Artă de la viziune la formă“ al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ .



Citeşte şi:

#citeşteDobrogea „«Lecturi vizuale» etnologice la aromâni“ - lansare de carte la Muzeul de Artă Populară Constanţa

Despre oameni şi câini, în cea mai recentă carte pe care Stelian Tănase o lansează la Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii