Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre oameni şi câini, în cea mai recentă carte pe care Stelian Tănase o lansează la Constanţa

ro

23 Oct, 2019 00:00 1968 Marime text

Marţi, 29 octombrie, începând cu ora 18.00, librăria „Dorian Gray” din Constanţa va fi gazda unui eveniment editorial al cărui protagonist este Stelian Tănase, cunoscutul scriitor, publicist şi politolog, fost director general al TVR.


Romanul intitulat „Marele incendiator - Cronica unui fapt divers” a fost început  în urmă cu 15 ani, reluat şi rescris în câteva rânduri, refuzat de câteva mari edituri bucureştene, dar publicat acum de editura Corint. Un fragment din recenta carte a apărut în urmă cu câţiva ani în Anglia, în revista The Guardian, bucurându-se de mare succes la critică şi la public.


Cartea este dedicată de către autor regretatului său câine, Jimmy, un ciobănesc german adus de Stelian Tănase de la Academia de poliţie din Sibiu şi de care autorul a fost extrem de ataşat, timp de 11 ani, până în momentul când a fost nevoit să-i pună capăt suferinţei, prin eutanasiere.


Intriga romanului se ţese în jurul revoltei personajului principal, Vivi, care, după ce şi-a pierdut prietenul canin lovit de o maşină, se răzbună incendiind toate automobilele asemănătoare cu cel implicat în tragedie.
Scriitura este foarte vizuală, cu imagini dure, atroce pe alocuri, dar are şi pasaje marcate de multă emoţie artistică, romanul conturând şi o poveste de dragoste aproape shakesperiană, între fotograful Vivi şi iubita sa, jurnalistă la un cotidian bucureştean.


Evenimentul de lansare la Constanţa a romanului „Marele incendiator - Cronica unui fapt divers” se va încheia cu o sesiune de autografe din partea autorului.
 
Citeşte şi:

Pe 8 martie Stelian Tănase îşi lansează la Constanţa cea mai nouă carte

Stelian Tănase Dezvăluie puţinele regrete pe care le are legate de TVR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii