Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Macovei lansează un nou volum, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Jan, 2022 10:55 3577 Marime text
 Remus Macovei începe anul 2022 în forță, cu o lansare de carte!  



Sub egida Asociației naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“ Filiala județeană Constanța, are loc lansarea de carte „Aportul militarilor români la Unirea Dobrogei cu România, semnată de col. (rtr) Remus Macovei



Evenimentul are loc, în aceste momente, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, în Sala Adrian Rădulescu.
 
 


Sunt prezenți la eveniment profesor universitar doctor Valentin Ciorbea, profesor universitar doctor Marian Cojoc și doctor Lavinia Dumitrașcu.

Zeci de oameni prezenți la eveniment. Au ținut cont de regulile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.
 

"Fundamental... din toate punctele de vedete, putem spune, fără teama de a greși, raportându-ne la titlul volumului. Altfel spus, "militarul român" și implicit sacrificiul său în vederea acelui moment istoric, covârșitor prin importanța sa, nu poate fi aruncat în derizoriu de niciun fel de tentații minimaliste, neconvingătoare.", așa începe prefața cărții "Aportul militarilor români la Unirea Dobrogei cu România".







Volumul este structurat in 8 capirole mari, cu subcapitole bine detaliate.


Cartea este structurată, având la bază fotografii ale personajelor disputate, dar și documente doveditoare pentru cele scrise.







Mihai Lupu, prezent la eveniment. 

"N-ar fi existat România întreagă fără Dobrogea. Această carte este o pagină din istoria României. Trebuie citită și adusă la cunoștință pentru fiecare cetățean."


Mihai Lupu s-a arătat afectat de cuvintele prof. univ. doc. Valentin Ciorbea, asigurându-l că îi va răspunde mai târziu despre asta. Află de aici ce răspuns i-a dat.

Cartea conține 32 fotografii, 5 hărți și 14 anexe.


Este al 23-lea volum lansat incepand cu anul 2002.


Ideea i-a venit participând la mai multe evenimente organizate în cinstea acestei mari uniri în care erau lăudați multe categorii de oameni și oameni, însă nu se amintea de apartorul militarilor. Curios, colonelul a căutat mai multe informații și astfel a descoperit documentele pe baza cărora și-a scris volumul.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii