Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:34 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regretata soprană Roxana Bageac ar fi împlinit astăzi 41 de ani

ro

16 Sep, 2021 00:00 2260 Marime text
  • Roxana Camelia Bageac, soprana constănțeană plecată prematur, în urma unei boli necruțătoare, și-ar fi serbat azi aniversarea celor 41 de ani 

Născută la 16 septembrie 1980, Roxana Bageac a trecut ca o cometă prin viața artistică a spațiului pontic, stingându-se prematur, cu câteva zile înainte de a împlini 35 de ani.

Sensibilă, frumoasă și cu o voce impresionantă, Roxana nu a avut parte decât de zece ani de carieră, marcată însă de roluri memorabile: Gilda (din „Rigoletto“), Lucia (din „Lucia di Lammermoor“), Adina (din „Elixirul dragostei“) Norina (din „Don Pasquale“), Susanna (din „Nunta lui Figaro“) sau Rosina (din „Bărbierul din Sevilla“)...

Ultimul său rol, înainte de a pleca să cânte printre îngeri, a fost cel al credincioasei sclave Liu, călăuza lui Timur, din opera „Turandot“, de Puccini.

Absolventă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi și apoi a Facultății de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Secţia Canto, a devenit, în 2006, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, după ce, anterior, făcuse parte din corul operei constănţene.

„Te caut printre nori... Te ascult din depărtări... Chip frumos cu voce de inger. Mă auzi? Ai grijă de tine... și de noi”, îi scrie, postum, una dintre prietene pe pagina de socializare.

În noiembrie 2015, la cea de-a III-a ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, organizată la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, pe fundalul sonor al lucrării vocal-simfonice „Lacrimosa“, de Mozart, Roxanei Bageac i s-a acordat un premiu „in memoriam“.
 


Sursa foto: Facebook/ Bageac Roxana Camelia

 
Citeşte şi
:

Doi ani fără soprana Roxana Bageac. Pe 16 septembrie ar fi împlinit 37 de ani!
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii