Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima premieră din 2019 la Teatrul de Stat, în interimatul lui Erwin Șimșensohn. Cum a ajuns „Billy Șchiopul” pe scena constănțeană

ro

30 May, 2019 00:00 2544 Marime text
Ieri, cu prilejul primei sale conferințe de presă în calitate de director interimar al Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn a declarat că la baza alegerii primului spectacol montat pe scena constănțeană a stat... admirația pentru regizorul Vlad Massaci. „Primul lucru la care m-am gândit ajungând la regizorii cei mai interesanți, văzând repertoriul din acel moment, gândindu-mă la genul de spectacol pe care l-aș produce și de care cred că este nevoie. Am făcut o listă scurtă de regizori pe care eu îi apreciez, îi admir și consider că ceea ce fac este de foarte bună calitate. Vlad Massaci a fost în vârful listei și am avut un mare noroc, pentru că inițial m-a refuzat fiind implicat într-un alt proiect. Ulterior, m-a sunat să-mi spună că i s-a anulat ceva și are o fereastră. Repertoriul trebuie să servească și publicului, trebuie văzut ce prinde, dar și trupei în același timp, pentru că trebuie găsite roluri bune pentru actori buni. Cred din suflet că un oraș cum este Constanța cu o creștere a fluxului de turiști în perioada verii trebuie să aibă neapărat și o stagiune estivală. Oricine va ajunge să conducă această instituție trebuie să gândească și o ofertă estivală”.

Premiera „Billy Șchiopul” pe care o propune publicului constănțean Teatrul de Stat în acest week-end este o comedie neagră, scrisă de un autor irlandez, Martin McDonagh, care revelează povestea, plină de umor și emoție, a unui băiat suferind de un handicap fizic, dar care, în final, va avea happy-end. Directorul interimar Erwin Șimșensohn și-a dorit foarte mult ca la primul proiect pe care îl produce la Constanța să invite doi artiști extrem de importanți: Vlad Massaci - unul dintre vârfurile regiei românești, pe care îl apreciază și îl admiră foarte mult, respectiv semnatara decorurilor și a costumelor, nimeni alta decât constănțeanca Iuliana Vîlsan.

Repetițiile pentru această premieră au debutat în prima săptămână a lunii aprilie și, cu excepția unei săptămâni, s-a muncit non-stop. „Am descoperit aici niște actori care abia așteptau să înflorească și cu care m-am înțeles admirabil. De asemenea, sunt aici niște studenți cărora le prevăd – și nu o spun din complezență – un viitor în meseria aceasta. M-am simțit bine în oraș, pentru că a fost un fel de combinație de lucru susținut, dar cu un ușor iz estival. Distribuția a fost făcută în urma unui casting, în care eu i-am cunoscut pe absolut toți actorii teatrului și firește am ales în funcție de nevoile spectacolului. Și în cazul personajelor tinere la casting s-au prezentat foarte mulți liceeni, ceea ce mi s-a părut de bun augur”.

Același „Billy Șchiopul”, dar montat pentru Teatrul „Nottara“, i-a adus regizorului Vlad Massaci, în 2006, Marele Premiu al Festivalului „Capul de… regizor“ de la Buzău. De asemenea, la ediția a XIV-a a Premiilor UNITER, actorul Constantin Drăgănescu a obținut Premiul cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Johnnypateenmike din acest spectacol. Scenografa Iuliana Vîlsan a dorit să mulțumească în mod expres celor care nu se văd. „În special croitorilor care au făcut un lucru fabulos în patru zile, inclusiv o noapte albă”. I s-a alăturat cu mulțumiri Erwin Șimșensohn, care s-a arătat recunoscător întregii echipe tehnice și administrative, dar în special cei care au muncit enorm la scenă: de la regia tehnică, mașiniști, recuziteri, lumini, sunet... „Sunt fericit că din acest punct de vedere am găsit o echipă dornică să facă teatru de bună calitate și vreau să le mulțumesc public pentru acest lucru”, mai declara Erwin Șimșensohn.

Îi vom vedea în distribuție pe: Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Vlad Bîrzanu (Teatrul „Odeon” București), Vlad Lință (București), Otilia Nicoară și Mircea Siromascenco, de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”.
 
Avanpremiera este programată mâine, de la ora 19.00, iar premiera va avea loc pe 1 iunie, o a treia reprezentație urmând să aibă loc duminică, 2 iunie, tot de la ora 19.
 

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC, la 40 lei (lojă și stal) și 10 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). Ele pot fi achiziționate și online, de pe www.mystage.ro. Pentru achiziția online, se aplică un comision peste valoarea biletelor, prețurile acestora fiind de 11.30 lei și 43.70 lei.

Agenția de bilete este deschisă luni, între orele 09.00 și 17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00 și 19.00. Rezervări se pot face la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii