Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erwin Șimșensohn va conduce Teatrul de Stat Constanța în următorii 5 ani. Ce notă a obținut la concursul de management?(DOCUMENTE)

ro

21 Aug, 2024 12:08 1861 Marime text
Erwin Șimșensohn. Sursa foto: Ziua de Constanța
Erwin Șimșensohn, manager la Teatrul de Stat Constanţa a susținut noul proiect de management.
Directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, Alexandru Boureanu a condus Comisia de Evaluare care l-a notat pe Șimșensohn cu nota finală 9,87 (nouă și optzecișișapte).

Potrivit Regulamentului de organizare  și desfasurare a analizei noului proiect de management, nota minimă 7, îi permite managerului să încheie un nou contract de management, în condițiile legii.

Caietul de obiective poate fi consultat în secțiunea „documente".

Analiza proiectului de management al lui Erwin Șimșensohn, manager la Teatrul de Stat din Constanța, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, s-a organizat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, aprobatăprin Legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, ale Ordinul Ministerului Culturii nr. 2799/2015 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, a modelului-cadru al caietului de obiective a modelului–cadru al raportului de activitate, precum şi modelului-cadru al contractului de management, pentru instituţiile publice de cultură.

Perioada de management pentru care este valabil prezentul caiet de obiective este de 5 ani, în perioada 2024-2029.
 
Managerul are următoarele atribuţii principale:

a) elaborează şi propune spre aprobare autorităţii proiectul de buget al instituţiei;
b) decide asupra modului de utilizare a bugetului aprobat al instituţiei, conform prevederilor contractului de
management, cu respectarea prevederilor legale, fiind ordonator de credite pentru bugetul acesteia;
c) selectează, angajează şi concediază personalul salariat, în condiţiile legii;
d) negociază clauzele contractelor de muncă, în condiţiile legii;
e) negociază clauzele contractelor încheiate conform prevederilor codului civil sau, după caz, conform legilor speciale;
f) dispune efectuarea evaluarilor anuale ale performanțelor salariaților, în condițiile legii;
g) reprezintă instituţia în raporturile cu terţii;
h) încheie acte juridice în numele şi pe seama instituţiei, în limitele de competenţă stabilite prin contractul de management.
 
Managerul poate îndeplini şi alte atribuţii stabilite prin contractul de management, prin regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiei sau prevăzute de lege.
 
În exercitarea atribuţiilor sale, managerul poate încheia contracte individuale de muncă pe durată determinată, contracte încheiate potrivit Codului civil, precum şi contracte privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fără ca durata acestora să depăşească cu mai mult de un an durata contractului de management.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii