Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parohia Dăeni și „Întoarcerea la vatră” Veșnicia s-a născut la sat!

ro

10 Feb, 2022 00:00 3741 Marime text

 
  • Un nou proiect al parohiei Dăeni, județul Tulcea, aduce în atenția semenilor talentele fiilor satului
Am mai scris despre parohia Dăeni și despre omul care luminează, ca un far binecuvântat, comunitatea și locurile unde a ales să „păstorească”, fiind pentru noi toți un model de dedicare și dragoste de semeni.

Cel mai recent proiect inspirat de părintele Alexandru Balaban este unul în care feluritele talente ale fiilor satului sunt promovate și puse în valoare, indiferent de zona ocupațională din care provin ele, indiferent că e vorba de abilități artistice sau meșteșugărești.



După ce s-a ocupat de copiii satului, câștigând cu ei concursuri sportive sau muzicale, după ce a făcut oameni fericiți, dăruindu-le speranță și încredere, a promovat tradițiile și valorile locurilor adunând file de istorie și oferind informații prețioase publicului larg,
părintele Balaban a gândit o nouă inițiativă - „Întoarcerea la vatră”, un proiect care să contribuie la reînvierea satului românesc, la promovarea oamenilor autentici, care pot deveni inedite "obiective turistice".

O galerie filmată a sătenilor talentați – oameni de poveste, care își servesc comunitatea prin ceea ce fac, prin ceea ce sunt. 

Pe pagina de Facebook a proiectului, putem viziona două portrete pitorești a doi dintre fiii satului: Gigi Boșcă și acordeonul său, dar și Gică Lupașcu, făuritorul de coșuri.

Citește și:Proiectele parohiei Dăeni „Adoptă un bătrân”, cea mai recentă inițiativă a preotului tulcean
 


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii