Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 18 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul tulcean Alexandru Balaban a primit patru de „da” la Românii au Talent

ro

15 Mar, 2021 22:14 2426 Marime text
  • Părintele Alexandru Balaban i-a impresionat pe juraţii de la Românii au Talent, având alături corul Nihil Sine Deo al Parohiei Dăeni.
  • Acesta a obținut patru de  „da” în cadrul emisiunii.

Părintele a spus că în cor sunt copii din cinci județe, care i-au scris pe rețelele de socializare.

Smiley l-a numit un „popă multifuncțional, ancorat în realitatea de astăzi”.

Părintele este exact ce trebuie să fie un preot în comunitate. Acesta susține cultura, sportul și educația.

Părintele a declarat că a înființat și o echipă de fotbal în sat. Înainte de a se dedica bisericii, preotul din Dăeni și-a dorit o carieră în fotbal. Soția sa este ofițer de poliție.

Asta este ceea ce înţeleg eu prin destinul unui preot în comunitate şi în anul 2021 să trăieşti cu fruntea sus, nu cu fruntea în pământ, să faci lucrarea Domnului în anul în care trăieşti: cultură, sport educaţie, să ţii comunitatea vie, a spus Florin Călinescu.


Iată ce a spus preotul în prezentarea corului pe care îl conduce:

Noi suntem Corala Nihil Sine Deo a Parohiei Daeni. Eu sunt Alexandru Balaban, preot paroh al Parohiei Dăeni, Tulcea.

Pe lângă activitatea de la cor, facem şi alte activităţi, artă culinară, eu gătesc şi ele se uită. Am făcut echipă de fotbal, ansamblu de dansuri. Merg cu ei la fotbal, am şi licenţă de antrenor de la FRF. După ce terminam sluja, înainte de pandemie, mergeam şi jucam. La un meci trebuia să îmi dea roşu, l-am faultat pe un adversar şi nu mi-au dat că mă ştiau, mi-au dat doar galben. Am jucat şi handbal şi şah şi table, tenis de masă, chiar am la biserică o masă de tenis, unde organizăm campionate. În fiecare am organizăm "Cupa prieteniei" la fotbal, la handbal, la tenis. Suntem oameni înainte de toate. Eu am încercat tot timpul să fiu alături de tineri. Am vrut să demonstrez că aceşti copii sunt minunaţi şi pot realiza lucruri frumoaseCitește și: #Dobrogea Digitală: Dobrogea, prima și ultima casă. Un preot tulcean „de poveste”

Sursă foto: Captură Pro TV


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii