Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța, partener într-un proiect care unește lumea cultural-artistică turcă cu cea românească

ro

27 May, 2024 10:17 409 Marime text


Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea de Arte Frumoase „Mimar Sinan” din Istanbul, organizează între 27 – 30 mai 2024 un proiect care unește lumea cultural-artistică turcă cu cea românească.
 
În cadrul proiectului cultural, intitulat „𝐅𝐚𝐬𝐜𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐎𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐚𝐫𝐭𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚̆“, se vor desfășura, la Muzeul de Pictură și de Sculptură Istanbul - Müze Akademisi care aparține Universității de Arte Frumoase „Mimar Sinan“ din Istanbul, două 𝑤𝑜𝑟𝑘𝑠ℎ𝑜𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑖𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎̆ (domeniul Arte vizuale) pentru studenții instituției de învățământ superior. Tematica atelierelor de creație va fi „𝑃𝑜𝑚𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑒𝑡̦𝑖𝑖“, iar la finalul acestora va fi vernisată o expoziție cu lucrările studenților turci înscriși în grupul țintă al proiectului.
 
Lelia Rus – Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, va susține, cu acest prilej, prelegerea științifică cu titlul „𝑇𝑒𝑛𝑑𝑖𝑛𝑡̦𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑚𝑝𝑜𝑟𝑎𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑒𝑥𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑡𝑎̆ 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑎“.
 
Citește și:
Consilierii județeni vor vota pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Muzeului de Artă Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii