Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:38 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirela Pană - o artistă completă, premiată la Festivalul Național de Comedie de la Galați

ro

15 Oct, 2019 00:00 1030 Marime text
Între 4 și 13 octombrie, a avut loc la Galați cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Național de Comedie al Teatrului Dramatic "Fani Tardini".
Din juriu a făcut parte actrița Catrinel Dumitrescu, de la Teatrul Nottara București, profesorul universitar Mircea Morariu, de la Universitatea din Oradea, critic de teatru, și actorul Nicu Mihoc, director artistic al Companiei "Liviu Rebreanu" a Teatrului Național Târgu-Mureș.
 
Ne-am bucurat să aflăm că, printre laureați, s-a aflat și Mirela Pană, talentata actriță a Teatrului de Stat Constanța, care a fost încununată cu „Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar”.
 
Spectacolul „Billy Șchiopul“, o comedie amară semnată de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci, a fost jucat pentru publicul festivalului pe 9 octombrie, și i-a mai avut în distribuție pe actorii Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen) și Mircea Siromașenco (Bartley), care au contribuit, fiecare, la punerea în valoare a partiturii cu care Mirela Pană (Eileen) a câștigat meritatul premiu.
 
„A fost un rol dificil, de compoziție, la care am lucrat mult, însă am simțit, în final că am făcut treabă bună, că am reușit să intru în pielea personajului. Distincția fost o surpriză și o mare bucurie. E un premiu important pentru mine, de care m-am îndrăgostit imediat, care mi-a oferit o stare de împlinire și de confirmare a maturității artistice”, potrivit actriței, cu care am stat de vorbă.
 
Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat spectacolului „Romanțioșii“, de Edmond Rostand, în regia lui Vlad Cristache, o producție a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, cu care actrița constănțeană recent premiată lucrează deja la un spectacol.
 
Sursa foto: Facebook / Mirela Pană 

Ti-a placut articolul?

Comentarii