Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:53 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul Național al Marinei A VI-a ediție a expoziției-concurs de modelism Cupa Tomis Constanța

ro

10 Aug, 2020 00:00 2811 Marime text

În acest week-end, la Muzeul Național al Marinei Române se va desfășura expoziția-concurs de modelism Cupa Tomis Constanța – ediția a VI-a, organizată cu ocazia Zilei Marinei Române.


Evenimentul, organizat de Asociația Modelism Tomis, va debuta vineri, 14 august, cu activități de amenajare, înscriere și poziționare a exponatelor pe categorii de concurs.


A doua zi, cu prilejul Zilei Marinei Române, vor avea loc evoluții cu navomodele radiocomandate în bazinul exterior al Muzeului Național al Marinei Române, precum și jurizarea modelelor și afișarea rezultatelor. În ultima zi, modelele vor fi retrase și expoziția de navomodele se va închide.


Înscrierea modelelor se poate face pe site-ul concursului cupatomis.ro


până în data de 14 august 2020, sau direct în data de 15 august 2020 în intervalul 9.00-11.00.
Fiecare concurent poate să înscrie un număr de 5 modele la o categorie în cadrul concursului „Cupa Tomis", şi un număr de maxim 5 modele pentru expoziție. Taxa de înscriere este de 20lei/ participant (înscriere on-line până pe data de 14 august 2020 (inclusiv) si 40lei/ participant pentru cei care înscriu modelele în ziua deschiderii concursului. Copiii și adolescenții sub 18 ani nu plătesc taxa de înscriere. Returnarea modelelor se face numai în intervalul de timp stabilit şi în prezența organizatorilor. Derogări de la această prevedere se admit doar în cazuri excepționale şi numai cu acordul organizatorilor. Machetele retrase mai repede de ora stabilită sunt eliminate din concurs şi nu sunt jurizate

În conformitate cu regulamentul concursului „Cupa Tomis”, modelele clasate pe locurile 1, 2 și 3 la fiecare categorie vor fi premiate cu Aur, Argint și respectiv Bronz, în ordinea stabilită de juriu.
Asociația Modelism Tomis împreună cu asociațiile partenere oferă premianților medalii personalizate cu sigla și numele asociației, însoțite de diplome descriptive privind categoria de concurs, ediția și locul primit de concurent.

  Macheta considerată de către juriu cea mai bună din concurs va primi „Trofeul Cupa Tomis”. Ea va fi aleasă de către juriu dintre machetele clasate pe locul întâi la fiecare categorie pe baza punctajului general întrunit. Modelul care va primi „Trofeul Cupa Tomis” nu va mai primi medalia de aur, aceasta fiind acordată modelului clasat pe locul imediat următor din categoria din care a făcut parte, urmând ca și următoarele două modele să fie promovate pe locul 2 , respectiv locul 3.

  Trofeul Cupa Tomis este un trofeu-simbol, personalizat, unic al Asociației Modelism Tomis și este însoțit de un premiu material oferit de sponsorii oficiali ai competiției.
  Sponsorii oficiali ai competiției sunt operatori economici sau O.N.G-uri care și-au manifestat interesul de a sprijini evenimentul din punct de vedere material, informând în acest sens organizatorii înainte de deschiderea evenimentului și având în acest sens un agreement cu aceștia.

  În cadrul evenimentului, organizatorii pot decide acordarea unor premii în afara concursului și care nu au o legătură directă cu jurizarea modelelor. Aceste premii vor fi oferite pentru colecții sau pentru profesionalismul unor modeliști care s-au remarcat în cadrul ediției sau pentru toată activitatea lor anterioara în domeniul modelismului, ori pentru conferirea unor distincții cluburilor partenere, etc. Premiul va consta într-un trofeu fizic personalizat cu sigla și numele asociației și poate fi însoțit de un premiu material acordat de operatori economici sau O.N.G.-uri care doresc ca activitatea de sponsorizare sa constea în oferirea de premii.

  Asociațiile de modelism partenere evenimentului pot acorda diplome și premii în cadrul evenimentului, cu informarea organizatorilor, cu condiția de a nu le clasifica în Aur, Argint sau Bronz, ci doar de măiestrie, excelență, recunoaștere, pentru a preîntâmpina suprapunerea cu rezultatele jurizării concursului. Aceste premii pot fi oferite tuturor participanților la ediție, inclusiv organizatorilor și nu sunt condiționate de participarea în concurs.

  Alți operatori economici sau O.N.G.-uri pot acorda alte tipuri de premii în cadrul competiției doar cu acordul prealabil al organizatorilor, iar caracterul premierii va fi legat strict de activitatea celui premiat (persoana sau club) și nu va fi oferit pentru premierea unui model, pentru a nu vicia rezultatele stabilite în clasamentul competiției.


Citește și:

Din acest week-end, la Muzeul Național al Marinei Române Expoziția de artă plastică „Jurnal de bord - Captain´s Log”


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii