Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Jurnal de România. Constanţa“, o premieră de Mărţişor

ro

24 Feb, 2017 00:00 1145 Marime text
Teatrul de Stat Constanţa se pregăteşte să-şi surprindă publicul cu un spectacol mai puţin obişnuit, un documentar, în premieră: „Jurnal de România. Constanţa“, pus în scenă de Carmen Lidia Vidu.
 
Repetiţiile sunt în toi, sub directa coordonare a tinerei regizoare, care semnează şi scenariul. De altfel, acesteia îi aparţine ideea „Jurnalului de România“, primul „episod“ având drept protagonişti şase actori din Sfântu Gheorghe. „Episodul“ al doilea al „Jurnalului de România“ vizează Constanţa şi aduce în prim-plan şase actriţe, pe care publicul le cunoaşte deja din apariţiile de pe scena TSC: Mirela PanăLana Moscaliuc, Turchian Guzin NasurlaLaura Iordan AdrianAlina Manţu şi Florina Stănculeţ. Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu.
 
Conform paginii oficiale a spectacolului „Jurnal de România. Constanţa“, premiera va avea loc în luna lui Mărţişor, pe 3, 4 şi 5 martie. „Face parte Turismul Cultural din viaţa voastră? Vă aştept la premiera spectacolului documentar «Jurnal de România. Constanţa» - 3, 4, 5 martie 2017“, a scris şi Carmen Lidia Vidu pe pagina sa de Facebook.
 
Carmen Lidia Vidu este cunoscută publicului constănţean. Ea a prezidat de mai multe ori juriul Festivalului de Scurtmetraj pentru Liceeni „Filmmic“, organizat în oraşul de la Marea Neagră, şi a regizat scurtmetrajul „Constanţa. A Dancing City“, care a avut premiera în februarie 2016.
 
Sursă foto: Facebook („Jurnal de România. Constanţa“)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii