Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 15 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O reprezentație inedită de (anti)teatru, la Teatrul de Stat Constanța

ro

04 Oct, 2019 00:00 456 Marime text

Vineri, 11 octombrie, de la ora 19, iubitorii de teatru se vor putea delecta cu spectacolul-documentar „Jurnal de România“, unde Carmen Lidia Vidu, autoarea regiei și a scenariului, a reunit, într-o formă originală, filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Piesa a mai fost jucată cu succes la Viena, Timișoara, București, Sibiu sau Râmnicu Vâlcea. 
 
Este vorba de o abordare inedită a artei reprezentației, cu multă imagine și sunet, o formă de antiteatru, în opoziție cu teatrul clasic.  Protagoniste sunt Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Alina Manţu, Laura Iordan Adrian, Florina
Stănculeţ şi Lana Moscaliuc, pe care le regăsim în ipostaza de a dezvălui publicului cele mai intime trăiri ale lor, legate de mediul în care trăiesc, de întâmplările din spatele scenei, de importanța teatrului pentru cetate, de orașul a cărui viață proprie își pune amprenta pe biografia celor care îi respiră aerul.
 
Este vorba de o pledoarie pentru implicare în schimbarea lucrurilor care nu ne plac, de reconfigurare a priorităților din viața noastră, de reinventare a omului de cultură, pe principii morale și demne de o specie superioară.
Scenografia spectacolului aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, coregrafia Cristianei Drăgan, iar Cristina Baciu s-a ocupat de montaj video & fotografie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii