Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța. Programul spectacolelor din weekend-ul 13 - 15 mai

ro

12 May, 2022 13:18 2882 Marime text
foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

În weekendul 13 - 15 mai, trei reprezentații vor avea loc la noua Sală Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A (vizavi de Parcul Arheologic și de clădirea TSC, aflată acum în renovare).

Vineri, 13 mai, de la ora 19:00, aveți ocazia să vizionați „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, regia și scenariul de Carmen Lidia Vidu.
Un spectacol care înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice.

Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia - Cristina Baciu, scenografia - Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 19:00, cea mai recentă producție a TSC, „ÎNDOIALA” de John Patrick Shanley, traducere de Eugen Gyemant, regia Diana Mititelu, un spectacol ce vă va ocupa gândurile mult după ce veți fi părăsit sala.

Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer şi cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan Adrian. Decor: Andreea Săndulescu, costume: Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală: Adrian Piciorea.

Duminică, 15 mai, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța își invită spectatorii la „MECIUL DE COMEDIE”, regia Dragoș Muscalu, spectacol interactiv de improvizație teatrală.

Fiecare reprezentație este diferită, bazându-se pe sugestiile spectatorilor. Ei sunt aceia care le dau idei actorilor, atât pentru subiecte, cât și pentru stilurile pe care trebuie să le abordeze, rezultând un „produs” la comandă, care solicită atât imaginația publicului, cât și creativitatea interpreților.

Tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă – Real Stavrid sau AC Biban - este câștigătoarea meciului.

Pe teren: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Vlad Pasencu, și el improvizator, dar în muzică, creând ritmuri adecvate poveștilor inventate de actori pornind de la un cuvânt, un nume sau o meserie. Arbitrul va fi, la reprezentația de duminică, actorul Andrei Bibire.

Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii