Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului anunță o nouă ediție a Anuarului în limba română al #IICCMER

ro

28 Nov, 2021 14:08 2672 Marime text
  • Cea de-a XVI-a ediție a Anuarului în limba română al #IICCMER este pe punctul de a fi lansată. 
 
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a anunțat printr-o postare pe pagina oficială de facebook că în curând va alea loc lansarea unei noi ediții a Anuarului în limba română al #IICCMER.

Mai exact, este vorba despre cea de-a XVI-a ediție care are tema „Construcții și deconstrucții de-a lungul unui secol. Istoriile partidului comunist“, coordonat de Dalia Báthory, Ștefan Bosomitu și Luciana Jinga. Volumul vede lumina tiparului la editura Polirom.

„Cel mai recent volum al Anuarului IICCMER analizează politica, evoluția și modul de gândire ale Partidului Comunist, în principal, și ale mișcării de stânga, în general, în România ultimilor o sută de ani (1921-2021). Pe lângă o analiză a reconstrucțiilor discursive de după 1989, cele opt studii care alcătuiesc volumul surprind evoluţiile politice ale partidului unic și, mai ales, maniera în care, filtrate de interese şi opţiuni de moment, au avut un impact major asupra transformărilor sociale, a dinamicii cotidianului sau a traiectoriilor biografice ale diferiţilor subiecţi.“, a fost mesajul transmis pe facebook.

Mai multe detalii, în curând pe site-ul iiccmer.ro și pe pagina de Facebook.
 
 
 Citește și:


#citeșteDobrogeaVolumul „Inspectoratul Marinei 1919-1936“, de Dan-Dragoș Sichigea (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii