Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrieri până pe 20 decembrie Aveţi umor şi talent la scris? Romeo şi Julieta vă aşteaptă la Mizil

ro

14 Dec, 2016 00:00 1748 Marime text
„Constanţa şi Iaşul sunt cele mai importante oraşe pentru noi, ca prezenţă şi implicare”, spune prof. Laurenţiu Bădicioiu, organizator al evenimentului.
 
Dacă aveţi peste 14 ani, simţul umorului şi talent la scris, sunteţi aşteptaţi să vă testaţi aceste... calităţi la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil”. Mai aveţi doar câteva zile pentru a vă înscrie, până pe 20 decembrie, la una dintre cele două secţiuni sau chiar la amândouă. Organizatorii pun la bătaie premii în valoare totală de 4.000 de lei, acestea urmând să fie acordate pe 28 ianuarie, la Mizil. În premieră la această ediţie aniversară, elevii situaţi cel mai bine în clasamentul general vor primi diplome şi premii speciale. Jurizarea va avea loc între 2 şi 23 ianuarie, iar clasamentul va fi postat pe www.romeojulietalamizil.ro în intervalul 23-25 ianuarie.
 
Participanţii vor trimite câte patru epigrame sau/şi câte patru poezii (nici mai mult, nici mai puţin). Doar la secţiunea Epigrame există o temă impusă - „Mizilul”, care trebuie să se regăsească într-una dintre cele patru creaţii. Participanţii trebuie să respecte cu stricteţe regulile impuse: „Poeziile/epigramele trimise nu trebuie să fi fost publicate/postate până la anunţarea clasamentului. Un motto trebuie adăugat în Fişa de Înscriere pentru ca, numai ulterior jurizării, concurentul să poată fi identificat. Textele trebuie scrise obligatoriu cu Times New Roman, font 11, cu diacritice, fără alte sublinieri sau intervenţii. În caz contrar, organizatorii îşi rezervă dreptul de a elimina concurentul”.
 
Textele vor fi trimise prin e-mail, la adresa badicioiu_laurentiu@yahoo.fr, sau prin poştă, la adresa prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N. Bălcescu nr. 131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a X-a, cu motto pe plic. În acelaşi plic va fi încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto şi care va conţine fişa de înscriere: adresă, mail, telefon, ocupaţie.
 

Lansare de carte: „Quintus 100%”
 

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului „Romeo şi Julieta la Mizil” îi este dedicată epigramistului Mircea Ionescu-Quintus, care, pe 18 martie 2017, va împlini 100 de ani. Cu acest prilej, în 2017, va fi lansat volumul „Quintus 100%. Peste 100 de epigrame. Peste 100 de epigramişti pentru un Quintus”, la realizarea căruia contribuie şi autori din Constanţa.

De altfel, creatorii de poezii şi epigrame de la Marea Neagră se vor regăsi, cu siguranţă, şi printre participanţii la concurs. „Constanţa şi Iaşul sunt cele mai importante oraşe pentru noi, ca prezenţă şi implicare”, a spus prof. Laurenţiu Bădicioiu, organizator al evenimentului alături de directorul Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, prof. Victor Minea.

Comisiile de jurizare 

La secţiunea Epigramă, juriul este alcătuit din vicepreşedintele Clubului Umoriştilor Bucureşteni „Cincinat Pavelescu”, scriitorul Corneliu Berbente, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, scriitorul George Corbu, câştigătorul ediţiei a IX-a, la secţiunea Epigramă, Ion Diviza şi inspectorul de română Mihai Morar. La secţiunea Poezie, comisia de jurizare este formată din: inspectorul de română Cristina-Marian Ionescu, câştigătorul ediţiei a IX-a, Poezie, Dumitru Sîrghie, scriitorul şi jurnalistul George Stanca şi scriitoarea şi jurnalista Lucia Olaru Nenati.
 
Conform regulamentului, „notele acordate de juriu sunt de la 1 la 10, nota cea mai mică şi cea mai mare nefiind luate în considerare la stabilirea mediei. În caz de egalitate, se apelează la criteriul cea mai mare notă dintre cele patru acordate de juriu. Dacă egalitatea se menţine, se apelează la criteriul cea mai mare notă dintre cele mai mici note acordate. Dacă egalitatea persistă, se acordă acelaşi loc. În caz de egalitate, premiul financiar va fi împărţit în mod egal între concurenţii aflaţi la egalitate”.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii