Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ileana Şipoteanu îşi lansează cel mai nou album

ro

04 May, 2017 23:19 2237 Marime text
Ileana Şipoteanu va lansa, în dupa-amiaza zilei de 8 mai, albumul „Ai venit prea târziu”, la Magazinul Muzica.  
 
Evenimentul, prezentat de Octavian Ursulescu, va începe de la ora 16.00, şi va fi urmat de o sesiune de autografe.
 
În 1996, Ileana Şipoteanu absolvea Facultatea de Teatru, Universitatea „Hyperion“, iar din 1992, devine solistă a Teatrului de revistă „Fantasio“ din Constanţa. În 1986, obţine o menţiune la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia“, la secţiunea Interpretare, iar în 1988, îi revine premiul Presei la Festivalul „Lira de aur“ de la Bratislava. În anii 1992, 1993 şi 1994, primeşte premiul „Doina Badea“ la Festivalul Teatrelor de Revistă. 
 
Deşi debutul are loc în anul 1983, când începe să cânte alături de formaţia Valahia, din oraşul Piteşti, abordând melodii din repertoriul interpretelor de muzică uşoară românească la modă în acea vreme, artista consideră că anul debutului său oficial în muzica uşoară românească avea loc doi ani mai târziu, în 1985, când s-a angajat pentru prima dată într-un teatru profesionist.

 Ileana Şipoteanu are numeroase apariţii pe canalele româneşti de radio şi televiziune, peste 100 de cântece înregistrate, prezenţă în concerte şi spectacole de revistă ale teatrelor muzicale „Constantin Tănase“ (Bucureşti), „Nicolae Leonard“ (Galaţi) şi „Majestic“ (Ploieşti). Chiar dacă repertoriul său se leagă de povestea de dragoste şi de viaţă pe care o trăieşte împreună cu maestrul Dumitru Lupu, Ileana a mai colaborat şi cu alţi compozitori: Gheorghe E. Marian, Virgil Popescu, Dan Beizadea, Dan Stoian sau Aurel Manolache.Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii