Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:00 20 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente pe teme „fierbinți” de geopolitică, organizate în acest weekend la Constanța

ro

31 Oct, 2019 00:00 1186 Marime text
Asociația Casa Mării Negre/Black Sea House și filiala Constanța a Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană/ICDE organizează sâmbătă, 2 noiembrie 2019, începând cu ora 10.00, la hotel Ibis Constanța, mai multe evenimente de marcă, ce își propun reconectarea Tomisului la marile dezbateri de idei de pe plan național și regional.
 
Astfel, manifestările organizate în mod inedit, ca format și tematică, se vor grupa sub genericul Masă rotundă internațională “Parteneriatul Estic–fără Est și/sau fără parteneri?”, participanții fiind experți de calibru din România, Ucraina, Belarus și Republica Moldova.
 
Evenimentele vor debuta cu o lansare editorială - un volum recent apărut la editura Humanitas și semnat de Valentin Naumescu: “Politica marilor puteri în Europa Centrală și de Est: 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece”.
 
Se va trece apoi la prezentarea filialei Constanța a Asociației  Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană/ICDE, în prezența unor membri importanți din restul țării ai Inițiativei: președintele ICDE, Valentin Naumescu; secretarul general al Inițiativei, Marius Florin Dragomiroiu, Cosmin Prelipceanu etc.
 
Lucrările Mesei rotunde vor avea ca tematici Parteneriatul Estic – soluții europene la criza ontologică actuală și Parteneriatul Estic sub luneta partenerilor, experții vorbitori căutând să găsească răspunsuri la mai multe întrebări esențiale referitoare la ieșirea din criză și oferirea unui nou suflu Parteneriatului aflat în „comă politică”.
 
„Acum este momentul construcțiilor geopolitice de amplitutine și pe termen lung. Mâine va fi geopolitic târziu”, susține dr. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre/Blak Sea House și entuziastul inițiator al acestor evenimente.

Citește și:
 
Cazinoul - o nedorită metaforă. Expresia ideală, dar rușinoasă a stadiului culturii Constanței (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii